Main Content

Potvrdené! Slovensko s ďalšou posilou z NHL!

piatok, 26. apríl 2019 06:38 | Autor: Martin Gregor

Craig Ramsay, Martin Marinčin
Craig Ramsay, Martin Marinčin | zdroj: TASR

Play-off séria Bostonu Bruins s Torontom Maple Leafs síce neumožnila, aby na svetový šampionát prišli posilniť Slovensko Zdeno Chára s Jaroslavom Halákom, no jej výsledok otvoril dvere do reprezentácie Martinovi Marinčinovi.

Televízia Markíza vo štvrtkovom spravodajstve potvrdila, že 27-ročný rodák z Košíc už cez víkend priletí na Slovensko a Craig Ramsay počíta s jeho službami pre svetový šampionát.

Marinčin odohral v tejto sezóne za Toronto 24 zápasov s bilanciou jedného gólu a štyroch asistencií. Okrem toho nastúpil do 8 duelov v AHL za Toronto Marlies, v ktorých strelil gól a pridal tri asistencie. Práve jeho prechod do AHL sa po vyradení Toronta v play-off NHL očakával, nakoľko Marlies pokračujú v 2. kole play-off, no klub sa ho rozhodol uvoľniť pre majstrovstvá sveta.

Martin Marinčin je tak už štvrtou posilou z NHL do našej obrany po boku Andreja Sekeru, Christiána Jaroša a Erika Černáka. Okrem toho môže Ramsay počítať v útoku s Tomášom Tatar, Markom Daňom a Richardom Pánikom.

V hre je teoreticky stále aj účasť HalákaChárom za predpokladu, že Boston neuspeje v sérii s Columbusom (aj prípadny siedmy zápas tejto série končí pred štartom MS). Boston zatial vyhráva 1-0 na zápasy.

Slovensko by  mohli posilniť aj Tomáš Jurčo (AHL/Charlotte Checkers) a Peter Cehlárik (Providence Bruins/Boston Bruins). Tí hrajú proti sebe v play-off AHL. Jurčove Charlotrte vedie v sérii hranej na 3 víťazné zápasy 2:1. Ak by vypadlo, Jurčo je voľný pre MS. Ak by naopak skončilo Providence, Cehlárik by bol pravdepodobne povolaný do prvého tímu Bostonu a teda platil by rovnaký scenár, ako v prípade Cháru s Halákom.