Main Content

Novinky z futbalového sveta (17.10.)

pondelok, 17. október 2011 19:04 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (17.10.)
Novinky z futbalového sveta (17.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Po 34 rokoch

Manchester City využil cez víkend zaváhanie svojho mestského rivala United a dostal sa na čelo Premier League. Citizens sa na prvej priečke ocitli po neuveriteľných 34 rokoch, no musia sa mať na pozore, lebo na chrbát im dýcha práve United a Chelsea.

Manciniho plány

Stolička trénera je v niektorých tímoch naozaj vratká, no v mužstvách ako Manchester City, do ktorých prúdia veľké toky peňazí to platí dvojnásobne. Aktuálny kouč „Belasých“ Roberto Mancini sa však o svoje miesto nebojí a rád by predĺžil svoju zmluvu aj po roku 2013.

Klose hrdinom

Hrdinom včerajšieho ostro sledovaného rímskeho derby sa stal Nemec s poľskými koreňmi Miroslav Klose, ktorý rozhodol o víťazstve Lazia 2-1. Orli pri tom museli otáčať nepriaznivý stav, keď už v úvode smolne inkasovali.

Stena menom Neuer

Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer je skutočne nepriestrelný. V prebiehajúcej sezóne Bundesligy zatiaľ inkasoval len jeden jediný gól a a Bavori neinkasovali už 1108 minút.

Barca je Barca

Nikoho určite neprekvapí , že španielskej lige momentálne kraľuje FC Barcelona, no prekvapujúce je skóre, akým Blaugranas oplývajú. Na Nou Campe majú zverenci Pepa Guardiolu neuveriteľné skóre 21:0, ktoré skutočne vyráža dych.