Main Content

Barcelona loví v Arsenale: Získajú Katalánci hviezdu Gunners?

sobota, 4. máj 2019 14:08 | Autor: Jakub Vaverka

Hráči Arsenalu - Alexandre Lacazette
Hráči Arsenalu - Alexandre Lacazette | zdroj: TASR

Nie je tajomstvom, že vedenie FC Barcelona hľadá kanoniera, ktorý by mohol v dlhodobom horizonte nahradiť uruguajského zakončovateľa Luisa Suareza.

Luis Suarez má už 32 rokov a o 2-3 roky je reálne, že už nebude svojou hrou stačiť na úroveň FC Barcelona. Kluboví šéfovia si to uvedomujú, preto vytrvalo hľadajú meno, ktoré by mohlo El Pistolera vhodne nahradiť. Najnovšie prišiel so zaujímavými tvrdeniami španielsky plátok Mundo Deportivo.

"Barcelona sa zamerala na Alexandrea Lacazettea, ktorý je hráčom londýnskeho Arsenalu," píšu novinári zo Španielska. "Lacazette má 27 rokov a mohol by byť plnohodnotnou náhradou za uruguajského bombardéra." Francúzska enkláva na Camp Nou je momentálne pomerne široká, spomeňme obrancov Lengleta, Umtitiho či Todiba, prípadne strelca Dembélého.

Lacazette o prestupe z Londýna otvorene nehovorí, ale niekdajší zakončovateľ Lyonu by chcel hrať každoročne Ligu majstrov a bojovať o trofeje na všetkých frontoch, čo mu zrejme v súčasnom mužstve The Gunners umožnené nebude. Preto je transfer reálnou alternatívou. Barca by naňho mohla minúť 65 až 70 miliónov eur.