Main Content

Corgoň liga: Róbert Rák mieri za titulom kráľa strelcov

nedeľa, 18. apríl 2010 19:38 | Autor: TASR

Corgoň liga: Róbert Rák mieri za titulom kráľa strelcov
Corgoň liga: Róbert Rák mieri za titulom kráľa strelcov | zdroj: SITA

Útočník slovenského corgoňligového klubu FC Nitra Róbert Rák je v ostatných týždňoch a kolách na nezastavenie. Tridsaťdvaročný skúsený zakončovateľ to dokázal aj v sobotňajšom stretnutí 28. kola najvyššej domácej súťaže proti Tatranu Prešov, keď sa na víťazstve svojho tímu 4:2 podieľal hetrikom.

Rodák z Rimavskej Soboty má z ostatných troch zápasov na svojom konte priam neuveriteľných osem presných zásahov, keď hetrik zaznamenal aj v dueli 26. kola Corgoň ligy 2009/2010 proti MFK Ružomberok (3:1) a v minulotýždňovom zápase 27. kola CL pridal dva góly do siete MFK Petržalka pri prehre 2:3 na ihrisku súpera.

"Útočník je na trávniku na to, aby dával góly. Som veľmi rád, že mi to tam v posledných dueloch tak ´padá´. Psychicky som v pohode, uvoľnený, a to sa prejavuje aj na mojich výkonoch. V šanciach sa snažím zachovať si najmä chladnú hlavu, čo je veľmi dôležité. Ak by som v zápase zahodil prvé dve či tri príležitosti, potom by som začal byť nervózny a mohlo by sa mi to vypomstiť,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA bývalý kanonier Rimavskej Soboty, Dukly Banská Bystrica, maďarského Diósgyöru, Ružomberka a bieloruského Dinama Minsk.

Aj v prípade Róberta Ráka platí, že individuality vo futbale príliš veľa nezmôžu, ak nezaberie celé mužstvo. "Samozrejme, že keď sa darí tímu, sú na tom veľmi dobre aj jednotlivci. Myslím si, že máme veľmi mladé a perspektívne mužstvo, ktoré môže veľa dokázať,“ vyhlásil najlepší strelec aktuálne štvrtého klubu tabuľky Corgoň ligy.

Róbert Rák zaznamenal v jarnej časti sezóny už desať presných zásahov a v súčte s ôsmimi jesennými gólmi je suverénne na čele poradia kanonierov celej súťaže. Päť kôl pred koncom ligy má nitriansky útočník na svojom konte o šesť gólov viac ako druhý v poradí Ivan Lietava z MŠK Žilina.

"Klamal by som, ak by som povedal, že to nevnímam. Na čele poradia strelcov mám pomerne veľký náskok. Uvidíme, ako to napokon dopadne. Nedávam si žiadne méty, hoci dúfam, že budem aj naďalej strelecky úspešný. Veľmi rád by som si zopakoval triumf medzi kanoniermi Corgoň ligy, no klubové úspechy sú určite prednejšie,“ uviedol Róbert Rák, spoločne s Erikom Jendrišekom držiteľ koruny pre kráľa strelcov v najvyššej súťaži v sezóne 2005/2006.