Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase USA – Slovensko

sobota, 11. máj 2019 08:13 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov Slovenska
Hodnotenie hráčov Slovenska | zdroj: TASR

Slováci sa vo svojom prvom zápase na MS postarali o prekvapenie. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Patrik Rybár (8) – Pôsobil istým dojmom. A hoci nemal toľko práce, koľko sa možno čakalo, vyriešil, čo mal. Veľa pukov ho trafilo, aj pri veľkých šanciach Kellera, Eichela a Martineza, lenže to aj preto, že bol správne postavený. Samozrejme, mal aj šťastie, keď súperi netrafili viackrát odkrytú bránu, resp. si dobre „postavil“ žrde. Bol oporou.

Andrej Sekera (8) – Od úvodu hral dobre a hlavne v prvej tretine musel vyriešiť aj chybičky spoluhráčov. Skvelým obranným zákrokom zabránil takmer istému gólu Van Riemsdyka. Takmer vždy vedel, čo má s pukom na hokejke robiť. Ako napríklad pri asistencii na víťazný gól.

Erik Černák (8) – Hoci hneď v prvej minúte urobil taktickú chybu, po ktorej mali Američania veľkú šancu, čo mohlo zmeniť dejiny celého vystúpenia Slovákov na šampionáte, nerozhodilo ho to. Postupom času získal potrebnú istotu. Strelil víťazný gól a po Sekerovi bol náš druhý najvyťaženejší hráč (17:47).

Martin Marinčin (8) – Hral nenápadne a zároveň veľmi účelne a prospešne pre mužstvo. Získal tri plusové body a asistenciu pri našom štvrtom góle. Tiež štyrikrát vystrelil na bránu, čo je delené prvé miesto v slovenskom tíme spolu s Kochom a Lantošim.

Christián Jaroš (8) – Keby o niečo lepšie reagoval, mohol chytiť gól USA, ktorý mu preletel medzi nohami. No svoje brankárske schopnosti ukázal v tretej tretine, keď zákrokom zápasu na dvakrát vychytal Van Riemsdyka. Tešiť ho môžu aj pri plusky. Treba ho však pokarhať za to, že za stavu 1:1 mu puk preskočil hokejku z čoho vznikla obrovská šanca Kellera. Ešteže ten trafil len Rybárov betón a nie odkrytú tretinu brány.

Martin Fehérváry (7,5) – Nenápadný a zároveň poctivý výkon, ktorým sa podriadil kolektívu. Nesnažil sa zbytočne ukázať a tým predať, že čo všetko vie. Ale svoju konštruktivitu ukázal pri skvelej kolmici na Lantošiho.

Marek Ďaloga (7,5) – Bola to v jeho podaní korčuliarska jazda, na čo sme si už vlastne aj zvykli. Nebál sa ísť dopredu, stíhal smerom dozadu.

Patrik Koch (7,5) – Zaujal početnosťou streľby. Hral z našich síce najmenej (8:08), ale vyslal na bránu súpera najviac pokusov (4). Proste sa s tým nepáral. Keď mal šancu, hneď pálil.

Michal Čajkovský (7,5) – Mal menší čas na ľade (9:27), než v dueloch na minulých šampionátoch, ale za to ho využil a urobil všetko v prospech kolektívu. Tiež sa nebál strieľal, keď Schneidera dvakrát preveril.

Tomáš Tatar (7,5) – Má byť náš strelecký líder, pričom v prvom zápase si gólovú povinnosť splnil. Nemuselo zostať iba pri jednom presnom zásahu, no ďalší sme teraz nepotrebovali, tak čosi možno ušetril na horšie časy.

Michal Krištof (7) – Strelil síce náš štvrtý gól, ale do toho okamihu bol menej viditeľný, než by sa na centra prvého útoku patrilo. Ospravedlňuje ho to, že sa musel rýchlo do tímu zapracovať, no musí byť herne výraznejší. Zaujímavosťou je to, že ako jediný slovenský center mal v tomto stretnutí zápornú úspešnosť na buly, hoci len o jedno (11-12, 47,83 %)

Richard Pánik (7) – Ukázal svoj silový hokej, ale tiež od neho čakáme na turnaji body. Proti USA zaujal prihrávkou na gól Tatara, lenže to bol jediný jeho hviezdny moment v ofenzíve. Samozrejme, teraz to nevadilo, keďže to vynahradil množstvom užitočnej čiernej práce.

Ladislav Nagy (7) – Vybojoval prvé vylúčenie Američanov, ktoré sa onedlho premenilo na presilovku 5 na 3 a hneď na to na víťazný gól. Dobre tiež pracoval pred bránou pri úvodnom presnom zásahu. Sám však nebodoval, hoci sa o to tromi strelami pokúšal. Aj Nagy je na turnaji preto, aby nás bodovo ťahal.

Matúš Sukeľ (8,5) – Absolútne zaslúžene bol hráčom zápasu. Strelil náš prvý gól, vybojoval presilovku 5 na 3, neustále makal pre mužstvo, mal pozitívnu úspešnosť na vhadzovaniach (61,54 %), bol aktívny v streľbe…

Marián Studenič (7,5) – Výbornú prácu odviedol pred naším prvým gólom, na ktorom má minimálne polovičnú zásluhu. Každé striedanie poctivo odrobil v prospech tímu.

Marko Daňo (7) – Na to, že je to hráč niekde na rozhraní NHL, ho bolo v ofenzíve málo cítiť. Všetko však vynahradil tvrdou prácou smerom dozadu.

Tomáš Zigo (7) – Splnil úlohy tretieho centra prakticky do bodky. Dobre napádal rozohrávku súpera a mal vysoko aktívne skóre na buly (66,67 %), čo je delená tretia najvyššia úspešnosť po prvom hracom dni MS.

Róbert Lantoši (7) – Ukázal svoju rýchlosť, ktorou popreháňal aj hráčov USA. No do nájazdov sa netreba len dostať, ale hlavne ich premeniť. Taktiež sa treba na medzinárodnej scéne zdržať zbytočných faulov.

Mário Lunter (7)Aj keď dostal spomedzi našich útočníkov najmenší čas na ľade (12:03), snažil sa ho využiť. Mrzelo zbytočné vylúčenie, po ktorom sme navyše dostali gól.

Dávid Buc (7) – Pri spomínanom presnom zásahu súpera v našom oslabení trochu pozične zaváhal práve Buc. Inak si svoje prevažne defenzívne úlohy splnil. Dobrú úspešnosť mal aj na buly (57,14 %).

Adam Liška (7) – Odviedol množstvo užitočnej práce. V prvej tretine v poslednej chvíli nadvihol zakončenie Eichela, čo bol možno nenápadný, ale pre výsledok dôležitý moment. Štvrtá formácia ukázala viacero dobrých striedaní.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon