Main Content

GONZALO HIGUAÍN: Trúbka udáva tón v Primera Division

piatok, 21. október 2011 13:10 | Autor: Martin Hulényi

GONZALO HIGUAÍN: Trúbka udáva tón v Primera Division
GONZALO HIGUAÍN: Trúbka udáva tón v Primera Division | zdroj: Martin Hulényi pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa blysol hetrikom, ktorým zariadil výhru Realu Madrid nad Realom Betis 4:1. Gonzalo Higuaín sa týmto výkonom dostal na druhé miesto strelcov v La Lige.

Higuaín už raz ukončil sezónu ako druhý najlepší strelec. A to konkrétne v  sezóne 2009-2010, keď prvé miesto musel vtedy odstúpiť svojmu najväčšiemu tohtoročnému konkurentovi a kolegovi z reprezentácie, Lionelovi Messimu. To už bol Higuaín etablovaný kanonier v „bielom balete“, do ktorého prestúpil ako devätnásťročný z River Platu za trinásť miliónov eur.

Higuaín sa pred necelými dvadsiatimi štyrmi rokmi narodil do futbalovej rodiny.  Jeho otec,  Jorge Higuaín,  je bývalým obrancom hrajúcim v argentínskej lige a neskôr aj vo francúzskom Breste, kde prišiel  na svet Higuaín.  Spolu so svojim bratom Fredericom sa vydali v otcových stopách.  Zaujímavosťou je,  že Jorge Higuaín si počas svojej kariéry zahral za oba znepriatelené tímy z Buenos Aires (River  Plate a Boca Juniors), kým jeho synovia obliekli na seba len dres River Platu.  Na rozdiel od svojho brata  sa Gonzalo dokázal prepracovať medzi hviezdu svetových rozmerov,  o ktorej už v roku 2006 povedal tréner argentínskeho veľkoklubu, že „sa stane jeden z najnebezpečnejších útočníkov sveta“.

Táto predpoveď mu aj vyšla. Za jedenásť dni týždeň dokázal  „El Pipito“ (znamenajúc trúbka), ako ho volajú na základe prezývky jeho otca („El Pipa“, čo znamená trúba),  streliť tri hetriky. Okrem spomínaného zápasu proti Betisu sa mu podarilo streliť po tri góly aj Espanyolu Barcelona a v  reprezentácií proti Čile.

„Higuaín hrá momentálne ako nikdy predtým. Preto je ťažké hovoriť o tom, či si zápas odsedí na lavičke on alebo Karim“
nechal sa po víkende počuť José Mourinho.

Práve momentálna výkonnosť oboch kanonierov dáva  Realu úžasný luxus pri voľbe partnera Cristiana Ronalda v útoku. Práve to môže oboch motivovať k ešte lepším výkonom, čo futbalových divákov môže len potešiť.  Hlavne ak by Higauín ešte strelil zopár hetrikov.