Main Content

Novinky z futbalového sveta (21.10.)

piatok, 21. október 2011 19:32 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (21.10.)
Novinky z futbalového sveta (21.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Hapal na sever

Bývalý tréner MŠK Žilina Pavel Hapal má nového zamestnávateľa. Na nepodarený štart do novej sezóny a výpoveď pred prvým kolom ešte rozhodne nezabudol, ale nateraz zakotvil v poľskom Zaglebie Lubin, ktorý bude bojovať o záchranu.

Fabregas je fit


Barcelonský záložník a člen základnej zostavy Cesc Fabregas mal v poslednom čase zdravotné problémy, ale už je zdravý a plne k dispozícii Pepovi Guardiolovi pred sobotňajším šlágrom proti FC Sevilla.

Lov sa začal    


Mladý talentovaný záložník Athletico Bilbao Iker Munianín začína byť na roztrhanie. Jeho služby by totiž radi získali Manchester United a londýnska Chelsea, no Baskovia si svoju hviezdu isto za „lacný peniaz“ nepustia.

Bez fajčenia


Kompetentní rozhodli, že na všetkých zápasoch Majstrovstiev Európy 2012 bude zakázané fajčiť. Odozvy na seba nenechali dlho čakať, keď jedna skupinka fanúšikov protestuje a druhá je za.

Koniec  Čecha?


V anglických médiách sa včera objavila správa  o tom, že Petr Čech má zdravotné problémy a jeho kariéra sa pomaly ale isto blíži ku koncu. Túto informáciu vypustil na povrch sveta pravdepodobne veľmi neuvážene jeho konkurent v Chelsea mladík Tbibaut Courtois. Reakcia vedenia Chelsea na seba nenechala dlho čakať. Podľa nich je Čech v absolútnom poriadku a počítajú s ním aj v nasledujúcich sezónach.

Uznanie od Zidana

Legenda Realu Madrid a francúzskej reprezentácie Zinedine Zidane chváli svojho krajana v službách Bieleho Baletu Karima Benzemu, ktorému sa v zostave Josého Mourinha darí a to napriek obrovskej konkurencií v podobe rozstrieľaného Higuaína.

Smola

Olympique Marseille predvčerom doslova pokazil čo sa dalo. Na domácom štadióne s Arsenalom držal OM bezgólovú remízu, no v nadstavenom čase dostal gól od Ramseyho a prehral 0-1. Horšie ale je, že Marseillčanom sa zranilo až trio hráčov a to Ayew, Lucho a N'Koulou.

Gentlemani  z Barcy?

Barcelonských futbalistov by sa dalo označiť ako gentlemanov, keď proti Plzni boli síce jasne lepší a hosťom neumožnili ani jednu strelu na bránu, no nevyprevadili Čechov s debaklom. Pep Guardiola sa včera vyjadril, že jeho tím odohral exhibičný zápas.