Main Content

Preview: Pozvánka na 14. kolo hokejovej Extraligy

nedeľa, 23. október 2011 13:06 | Autor: Martin Kollár

Preview: Pozvánka na 14. kolo hokejovej Extraligy
Preview: Pozvánka na 14. kolo hokejovej Extraligy | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

V nedeľu podvečer je na programe ďalšie kolo extraligy. V tomto kole nás čaká derby i zápas lídrov ale i dôležitý súboj zo spodnej časti tabuľky.

Slovan – Martin, 17.00

Asi najjednoznačnejší zápas tohto kola. V pohode hrajúci Slovanisti majú dobrú formu, ktorú budú chcieť potvrdiť pred vlastnými fanúšikmi proti trápiacemu sa Martinu. V prvom vzájomnom zápase sa v Turci zrodil debakel, keď Bratislavčania nadelili mladému mužstvu osem kúskov. Bulíkov hetrik svojim bývalým spoluhráčom zaručuje gólové hody.

Poprad – Košice,  17.00

Východniarske derby bude nepochybne magnetom nedeľňajšieho kola. Melicherčík zatiahol v Trenčíne roletu a najmä vďaka nemu si kamzíci odniesli 3 body. Košice pokračujú v nelichotivej šnúre bez víťazstva. Päť zápasov bez bodu si oceliari už dlho nepamätajú. Derby býva nevyspytateľné a možno práve týmto zápasom sa Košičania chytia. K dispozícii by už mala byť opora Stanislav Gron.

Žilina – Banská Bystrica, 17.00

Nová metla dobre metie – tréner Jančuška má za sebou úspešný krst ohňom. Skalp úradujúceho majstra, ktorého odpor zlomila Žilina až v záverečnej tretine by mala partia okolo bratov Hunovcov potvrdiť proti nevýraznej Bystrici. Posila z Ruska Konstantin Mikhailov sa výraznejšie nepresadil. Uvidíme, čo predvedie proti Bystričanom. Stredoslováci odohrali vyrovnanú partiu so Slovanom, no na body nestačila. Mužstvo, ktoré je momentálne až na 8. priečke má kvalitu na vyššie priečky. 
 
Zvolen – Skalica, 17.00

Pred sezónou by asi nik nepredpokladal, že tieto tímy budú lídrami po 13. kole. Zvolen si to nepochybne zaslúži, naposledy si poľahky poradil s Martinom a ťahá tak peknú sériu 7 zápasov bez prehry. Taktiež Skalica si bez problémov poradila doma s Nitranmi a predĺžila si tak zápas bez prehry tiež na úctyhodných šesť. Súboj bojovníkov spod Pustého hradu verzus Záhoráci na čele so Žigom Pálffym,  zápas, ktorý by mal pritiahnuť do publika početnú divácku kulisu. Vyrovnaný zápas – môže vyústiť až do nájazdov.

Nitra – Trenčín, 17.00

Nový tréner Nitry síce s mužstvom na Záhorí nevyhral, no zanechal dobrý dojem. Očakáva sa boj o každý kúsok ihriska, mladý tím Trenčína doma vyhorel strelecky, tréner Gregor prízvukuje rozvahu pri kľúčových situáciách. Nitra sa tiež borí s koncovkou. V tomto zápase bude rozhodovať každý gól.