Main Content

5 otázok pred 14. kolom hokejovej Extraligy

nedeľa, 23. október 2011 13:11 | Autor: Martin Kollár

5 otázok pred 14. kolom hokejovej Extraligy
5 otázok pred 14. kolom hokejovej Extraligy | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tisport extraliga pokračuje v nedeľu 14. kolom základnej časti. Prečítajte si otázky a našu predpoveď pred nedeľňajšími súbojmi...

1. Potvrdí Slovan úlohu favorita? bude Šatan bodovať v 10. zápase po sebe?

Slovan po ťažkých zápasoch s Košicami a v Banskej Bystrici bude hostiť súpera, ktorý je podľa tabuľky relatívne ľahko zdolateľný. Martinčania môže len prekvapiť a to by mohlo byť ich jedinou výhodou. Trošku neviditeľná je pekná bilancia Mira Šatana, ktorý rozdáva na ľade nielen skúsenosti, no najmä presné prihrávky a gólové vizitky. Proti Martinu to môže byť už jeho 10 zápas s kanadským bodom.

          Naša odpoveď : ÁNO

2. Vyhrá nový tréner Žiliny Jančuška aj druhý domáci zápas?

Zdolať Košice bola priam nesplniteľná úloha, no skúsený tréner si s ňou poradil a teraz čaká na jeho zverencov tabuľkový sused z Bystrice. Dôležitý súboj o ,,šesť´´ bodov, ktorý by mal priniesť dramatický zápas. Bystrica ešte neukázala svoj potenciál, takže pre Žilinčanov bude podľa nás ťažšie potvrdiť 3 body, ktoré vydolovali proti Košiciam.

          Naša odpoveď: NIE

3. Kto bude pánom východu v 14. kole?

Derby pod Tatrami zaručuje ako vždy dobrý hokej. Ako inak Košice by mali byť favoritom, no kríza a najmä strelecká mizéria môže priniesť ďalšie prekvapenie na úkor majstra. Prvý vzájomný zápas minuloročných finalistov vyšiel lepšie kamzíkom z Popradu, keď vyhrali v Steel aréne a uštedrili im tak prvú prehru sezóny.

          Naša odpoveď: KOŠICE
   
4. Vyhrá Nitra prvý zápas pod vedením trénera Jaška?

Jaškovcov čaká doma Trenčín, ktorý strieda lepšie výkony s horšími. Stále veľmi mladé mužstvo nemá toľko skúseností a dokáže občas strelecky vybuchnúť. Pod Zoborom bude určite dobrá atmosféra, o ktorú sa vedia postarať fanúškovia Nitry. Ján Jaško sa predstaví prvý krát pred vlastným publikom, po vyše 5 rokoch. Určite vyhecuje svojich k výkonu, ktorý by mohol znamenať dôležité tri body

          Naša odpoveď: JAŠKO VYHRÁ PRVÝ ZÁPAS NA NITRIANSKEJ LAVIČKE

5. Súboj lídrov - rozhodnú až nájazdy ?

Zvolen má fantastický mesiac, keď v októbri ešte neprehral, ba ani nestratil bod. Doma naposledy prehral ešte v septembri. Skalica na tom nie je o moc horšie, prehrala naposledy začiatkom októbra a posledné dva zápasy vonku nestratila ani bod. Šláger kola prinesie vyrovnaný boj.

          Naša odpoveď : ÁNO