Main Content

Majiteľ Liverpoolu odhalil prestupové plány: Bude sa nakupovať vo veľkom?

piatok, 31. máj 2019 13:56 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: YouTube

Liverpool sa opäť pripravuje na zaujímavé prestupové leto, čo potvrdil aj majiteľ klubu.

Napriek tomu, že v celej sezóne Premier League prehrali len jeden jediný zápas, nedokázali hráči LFC siahnuť na dlho očakávanú ligovú trofej. Kvalitné mužstvo pod vedením Jurgena Kloppa to však druhýkrát po sebe dotiahlo do finále Ligy majstrov, v ktorom sa Liverpool stretne s ligovým konkurentom, Tottenhamom. Aj keď sa zdá, že káder „The Reds“ je nabitý od vrchu po spodok a niet pozície, ktorá by mohla byť ešte vylepšená, majiteľ klubu má v prestupových plánoch jasno, informuje SkySports. 

V exkluzívnom interview pre SkySports sa primárny majiteľ Liverpoolu, John Henry, vyjadril o plánoch klubu na prestupovom trhu, pričom potvrdil ďalší záujem investície do obnovy kádru. Na otázku, či sa klub pripravuje nakupovať nové tváre, odpovedal: „Ideme do toho, no myslím si, že sme už aj tak dosť silní,“ načal John Henry o prestupovom lete 2019. Liverpool minul na nové posily za posledné dva roky až 355 miliónov eur, za ktoré na Anfield zavítali mená ako Alisson, Virgil van Dijk, Mohamed Salah či Fabinho. Vedenie tak zdá sa plní nemeckému lodivodovi každé prestupové prianie, no Jurgen Klopp mení investované peniaze na hviezdnu generáciu, ktorej chýba už len zisk trofeje. 

S letným prestupom na Anfield Road sa spájajú hráči ako Piotr Zielinski, Raphael Varane, Timo Werner, Paulo Dybala, Hakim Ziyech či Matthijs de Ligt, pričom najčastejšie sa špekuluje o vystužení obrany a okrajovo aj ofenzívny, no to len v prípade, že Real Madrid získa Sadia Maného. „Sme stále v procese, no takéto veci sa nedajú riešiť v období, keď stále hráme zápasy. Každý rok ukazujeme, že chceme investovať peniaze do nových hráčov. Chceme však investovať do správneho typu hráča, aby sme udržali klub čo najviac stabilný,“ zakončil v rozhovore John Henry, ktorého SkySports vyspovedali priamo v dejisku sobotného finále Ligy majstrov- v Madride.