Main Content

Liga majstrov je v správnych rukách. Liverpool si triumf zaslúžil

nedeľa, 2. jún 2019 13:16 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Je rozhodnuté. Liga majstrov 2018/2019 definitívne skončila. Finále na madridskom Wanda Metropolitano prinieslo triumf Liverpoolu 2:0 nad Tottenhamom Hotspur.

Komentár Jakuba Vaverku

Rozhodujúci gól stretnutia vsietil už v druhej minúte zápasu z pokutového kopu Mohamed Salah. Spochybňovať ruku Moussa Sissoka nie je na mieste, odpískaná bola a gól padol. Poistku pridal v druhom polčase Divock Origi, liverpoolsky žolík v tejto edícii Champions League.

Herne nie príliš záživný duel okorenila fanúšička, ktorá vtrhla na ihrisko a svetové médiá o nej píšu viac ako o samotnom stretnutí. Nechať ale zatieniť liverpoolsky úspech by nebolo fér.

The Reds vyhrali Ligu majstrov. Európsky trón obsadili prvý raz od roku 2005, zároveň je to prvá trofej pre nemeckého trénera Jurgena Kloppa na lavičke LFC. Partia, ktorá minulý rok odchádzala sklamaná z finále proti Realu Madrid si užíva triumf. Zaslúžene.

Červení na ceste k "ušatej" trofeji nechali za sebou napríklad Bayern Mníchov a predovšetkým Barcelonu, s ktorou po prvom zápase prehrávali 0:3. Mužstvo z Anfield Road ukázalo, že neexistuje nič iné ako futbal, a že treba bojovať až do posledného hvizdu rozhodcu.

Tottenham bol zdatným súperom, ale Liverpool bol o kúsok lepší. To je fakt, ktorý je dnes už časťou futbalovej histórie. Tento tím The Reds si výraznejší úspech zaslúžil. 

Je na mieste napísať, že LFC je aktuálne medzi úzkou svetovou špičkou, ak nie je aj na samotnom vrchole. Navyše, táto partia hráčov má na to, aby vyhrávala pravidelnejšie. 

Už teraz sa môžeme tešiť na UEFA Supercup v auguste, v ktorom The Reds vyzvú víťaza Európskej ligy Chelsea.