Main Content

Veľká výmena sa v Pittsburghu nakoniec neudeje

štvrtok, 13. jún 2019 09:58 | Autor: Marek Ďaďo

Phil Kessel
Phil Kessel | zdroj: TASR

V poslednom období sa vo veľkom špekulovalo o údajnej výmene amerického ostrostrelca vo farbách Pittsburghu Penguins, Phila Kessela.

Medzi najvážnejších záujemcov o jeho služby mala patriť Minnesota a všetko nasvedčovalo tomu, že sa trejd čoskoro uskutoční. Po nedávnom vyjadrení generálneho manažéra Penguins to ale vyzerá tak, že sa žiadna výmena neuskutoční. 

Jim Rutherford, generálny manažér Pittsburghu Penguins, sa v rozhovore pre portál The Athletic nechal počuť, že Phill Kessel zotrvá v kabíne Pens aj naďalej. „Očakávam, že Kessel bude hrať za Pittsburgh aj v nasledujúcej sezóne,“ citujú Rutherforda oficiálne stránky NHL„Myslím, že to je cesta, ktorou sa v tomto momentne veci uberajú.“

31-ročný útočník v uplynulom ročníku zaznamenal 82 bodov (27 + 55) v 82 zápasoch. „V prvom rade je to výborný hráč. Nie je to tak, že by sme ho museli vymeniť. Musíte pochopiť, že má čiastočnú klauzulu o nevymeniteľnosti a veľa toho ovplyvňuje. V situáciách ako je táto, je to pre tím ťažšie. V tomto momente mi to pripadá tak, že sa v budúcej sezóne vráti,“ pokračoval Rutherford.

Na záver dodáme, že Kessel nie je jedinou hviezdou Pens, o ktorej výmene sa vo veľkom debatovalo. Tím mal údajne opustiť aj Jevgenij Malkin. Aj napriek tomu, že Rutherford povedal, že Penguins čakajú zmeny, tradeu ruskej superhviezdy sa nakoniec pravdepodobne nedočkáme.