Main Content

Novinky z futbalového sveta (26.10.)

streda, 26. október 2011 16:44 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (26.10.)
Novinky z futbalového sveta (26.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Spokojný José

Skutočne málokedy sa stáva, že tréner Realu Madrid José Mourinho by bol spokojný. Po sobotnom zápase v Málage, kde jeho hráči vyhrali 4-0, však zmenil názor a duel okomentoval kladne. Podľa jeho slov hrali jeho zverenci takmer bezchybne. Dnes „Biely Balet“ narazí na domácom štadióne na Villareal, ktorý v poslednom kole vyfasoval v Levante „trojku“ .

Tévez úraduje


Po dlhšom čase sa na stránkach novín opäť objavil Carlos Tévez, ktorý od mníchovského incidentu prakticky nehráva. Manchester City ho potrestal pokutou vo výške jeho mesačného platu a povráva sa, že spor Téveza a Manciniho nájde vyvrcholenie až na súde.

Robben ešte nie


Štart holandskej reprezentačnej hviezdy a záložníka Bayernu Mníchov sa nateraz odkladá pre pretrvávajúce zdravotné problémy. Bayern tak musí pravú stranu zálohy, kde tento ľavák úraduje vykryť niekým iným, čo však nie je jednoduché.

Zvýšenie platu


Vo svete zúri finančná kríza a dobre na tom nie je rozhodne ani Taliansko. Napriek tomu sa vedenie AC Miláno rozhodlo, že trénerovi Allegrimu zvýši plat. Tento kormidelník bude po novom ročne zarábať 2 milióny eur.

Lazaret na Nou Campe

V Barcelone sa tvorí menší lazaret. K dlhodobo zranením Affelayovi a Sánchezovi sa pripojil mrštný útočník Pedro, ktorý si vo včerajšom zápase proti Granade zranil členok. Nútene si tak oddýchne dva týždne.

Walcott do Španielska ?


Vedenie Barcelony vzhľadom na menší lazaret ich prvého tímu začalo okamžite konať a povráva sa, že doslova túži po Theovi Walcottovi z Arsenalu. Toho by rado získalo počas zimného prestupového obdobia na Nou Camp. Či sa tak však stane je prinajmenšom otázne.

Xavi rekordérom

„Mozog“ Barcelony Xavi je rekordérom v počte odohraných zápasov v španielskej lige, čo sa týka mužstva Kataláncov. Včerajší zápas bol už jeho 392. a okorenil ho gólom, ktorý mal prívlastok víťazný.

Slovenský pohár pokračuje

Dnes je na programe dohrávka osemfinále Slovenského pohára medzi AS Trenčín a bratislavským Slovanom. Zápas sa hrá od 17:30 na Sihoti. Ak by sa nerozhodlo v riadnom hracom čase, tak automaticky nasledujú penalty.