Main Content

Problémy vo Vegas? Na odchode môžu byť až dve veľké hviezdy

sobota, 22. jún 2019 09:22 | Autor: Jakub Vaverka

Hokejisti Vegas Golden Knights
Hokejisti Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

Platový strop v NHL je neúprosný a dotýka sa každého. Preto je liga koniec koncov tak vyrovnaná. Problémom so zmluvami budú počas tohto leta čeliť aj predstavitelia Vegas Golden Knights.

Vegas má v tomto momente jeden z najlepších tímov v lige a podľa stávkových kancelárií sú to po Tampe práve hráči Golden Knights, ktorí budú v nasledujúcom ročníku patriť medzi favoritov na zisk Stanley Cupu. Avšak, toto tvrdenie bude o niečo relevantnejšie až na začiatku sezóny. Leto v zámorí totiž bude poriadne horúce a nejeden skvelý hráč môže zmeniť dres.

Fenomén výmen neobíde ani Vegas. Hovorí sa hlavne o trojici Paul StastnyMax Pacioretty William Karlsson. Fanúšikovia sa pravdepodobne najmenej musia báť o švédskeho útočníka Karlssona. "Rokovania medzi Vegas a Karlssonom výrazne pokročili. Myslím si, že čoskoro dôjde k dohode, ktorá bude dlhodobého charakteru," napísal na Twitteri novinár z TSN Pierre LeBrun. 

V o niečo ťažšej pozícii sú Paul Stastny, ktorý má kontrakt do roku 2021 a naposledy bral 6,5 milióna dolárov a Max Pacioretty, s kontraktom platným do roku 2023 (naposledy zarobil 4,5 milióna dolárov za sezónu). Mnohé zámorské plátky špekulujú, že minimálne jeden z tejto dvojice by mohol zmeniť dres.

Rozbil by sa tak ale úspešný útok Pacioretty, Stone, Stastny, čo vo Vegas nikto nechce. Manažment Golden Knights za posledné dva roky viackrát ukázal, že vie, ako robiť hokej. Preto nie je vylúčené, že z Nevady toto leto neodíde ani jedna zo spomínaných opôr.