Main Content

Liverpool môže už čoskoro predstaviť prvú posilu

utorok, 25. jún 2019 14:18 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti FC Liverpool
Futbalisti FC Liverpool | zdroj: TASR

Ako uvádza Sky Sports, do prestupového boja a kolotoča a od týchto chvíľ zapája aj Liverpool, ktorý je veľmi blízko od podpisu prvej letnej posily.

Tím Jurgena Kloppa ovládol v máji 2019 prestížnu Ligu majstrov a po rokoch sa teda na Anfield Road radovali z veľkej trofeje. Silný tím, ktorý miestami nemá na svete konkurenciu, sa však napriek tomu v lete bude ešte viac posilňovať, čo potvrdil tréner Klopp i vedenie klubu. Na zozname je viacero mien, pričom takmer vo všetkých prípadoch sa jedná o hráčov svetovej kvality. Najčastejšie sa uvádza post stredného obrancu, keďže klub má v pláne doplniť k Virgilovi van Dijkovi ďalšieho zabehnutého obrancu najvyššej kvality, pričom sa spomína aj de Ligt, Romagnoli či Koulibaly

Napriek špekuláciám sa predpokladá, že prvou letnou posilou sa nestane nik z vyššie uvedených, ale mladý futbalista menom Sepp van den Berg. Jedná sa o hviezdny talent z holandského klubu PEC Zwolle, ktorý s dátumom narodenia december 2001 má stále ešte len 17 rokov. Holandský tínedžer je spomedzi rovesníkov veľmi vysoko hodnoteným hráčom a jeho podpis sa snaží docieliť aj skautská sieť Bayernu Mníchov či Ajaxu Amsterdam. Plátok The Telegraph k správe dodáva, že van den Berg by nemal byť finančne až tak náročným hráčom, čo dáva klubu výhody na ďalšie väčšie prestupy, ktoré by si vyžadovali vyšší plat či prestupovú čiastku. Sepp vie hrať oboma nohami a viacero klubov chce využiť jeho potenciál a spraviť z neho novú hviezdu defenzívnych radov. 

Je známe, že Jurgen Klopp rád pracuje s mladými hráčmi s potenciálom, no zároveň ak chce vystužiť obranu skúseným respektíve kvalitným hráčom, van den Berg pravdepodobne nie je najlepšou možnosťou pre LFC. Na druhej strane, klub ho môže získať a obratom poslať na hosťovania, kde by nabral potrebnú hernú prax.