Main Content

5 otázok pred 16. kolom hokejovej Tipsport Extraligy

piatok, 28. október 2011 12:18 | Autor: Martin Kollár

5 otázok pred 16. kolom hokejovej Tipsport Extraligy
5 otázok pred 16. kolom hokejovej Tipsport Extraligy | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

Po včerajšej predohrávky pokračuje zvyšnými stretnutiami piatková hokejová nádielka. Niekde sa cez týždeň zaoberali hráčskou otázkou, inde zas otázkou finančnou. Uvidíme ako sa to premietne na ihrisku.

1. Potvrdí Trenčín v Púchove rolu favorita?

Skutočne náročný týždeň absolvujú hráči Trenčína. Včera podľahli Slovanu 0:3, keď sa po treťom góle domácich už len dohrávalo. Trenčania asi už boli mysľami v Púchove, kde sa od nich očakávajú tri body. Uvidíme ako sa včerajšie stretnutie podpíše na fyzičke Trenčanov a či ich mladíci neprekorčuľujú a nezdolajú bojovnosťou. 20tka hrala naposledy v nedeľu v Michalovciach, kde prehrala najtesnejšie 3:2.

    Naša odpoveď: ÁNO

2. Nakloní tréner Suhonen konečne šťastie na svoju stranu?

Frustrovaná Bystrica, ktorá nevyhrala už štyri zápasy cestuje pod Tatry. Navyše oslabená o Richarda Kapuša, ktorého vedenie uvoľnilo a zatiaľ s ním nepočíta v základnej zostave. Mladíci sa tak môžu realizovať. Podtatranci prehrali posledné dva domáce zápasy, so zlepšujúcou sa Nitrou tak trochu nečakane. Prvý vzájomný zápas vyhrali Popradčania v Bystrici 3:1.

Naša odpoveď: NIE

3. Odčiní Žilina utorkové zakopnutie v Martine práve s rozbehnutou Skalicou?


Skaličania síce nečakane ale zaslúžene vydolovala víťazstvo v Bratislave. 26 bodov vedúcej osobnosti Záhorákov Žiga Pálffyho, z toho práve 4 body zaznamenal v prvom vzájomnom zápase so Žilinou. No tréner Oremus sa môže spoľahnúť nielen na Žiga ale aj na obranu, ktorá pracuje na 100%. Žilinčania odohrali zápas, na ktorý budú chcieť čo najrýchlejšie zabudnúť. Čakali sa od nich 3 body avšak Žilinčania dostali facku. Uvidíme, či to odčinia s valcujúcimi Záhorákmi. Doma sú vlci v októbri zatiaľ neporazení.
   
    Naša odpoveď: ÁNO

4. Naštartuje dnes Zvolen ďalšiu sériu víťazstiev?

Zvolenčania opäť nevyzreli v utorok na Trenčanov. Séria ôsmych víťazstiev začala práve zápasom s Nitrou. Avšak proti zlepšujúcej sa Nitre to už nebudú mať také ľahké ako v prvom vzájomnom zápase. Jaško ordinuje hru, ktorá hráčom sedí. Hráči už nie sú v takom kŕči, čo sa premieta najmä pri šanciach, ktoré Nitrania konečne využívajú. Možno zažehnaná kríza, možno naštartovanie série víťazstiev hráčov spod Zoboru. Duel sľubuje kvalitný hokej. 
   
    Naša odpoveď: ÁNO

5. Bude dnes v Košiciach kanonáda domácich?


Asi najjednoznačnejší zápas kola. Martinská hrozivá séria prehier síce v utorok skončila, no séria, ktorú ťahajú v Košiciach od roku 1998 si v martinskej kabíne pamätá málokto. Cez týždeň však napriek tomu najviac rezonovala otázka financií, ktorou sa zaoberal aj PRO HOKEJ. Napriek tomu hráči vyhrali v derby futbalovo 1:0. Do martinskej brány sa vracia po mesiaci Dzubina, preč odchádza Volentier. Nech už pôjde do martinskej svätine hocikto užije si domácich útočníkov. Majster sa pomaly dostáva z krízy, do formy sa dostáva Gron. Všetko nasvedčuje tomu, že séria Martina, ktorý nevyhral v Steel aréne už 36 zápasov sa natiahne ďalej. Martin môže len prekvapiť. 

    Naša odpoveď: ÁNO