Main Content

NHL Playoff: Handzuš s dvoma gólmi, Halák nedochytal + VIDEO

utorok, 20. apríl 2010 08:22 | Autor: TASR

NHL Playoff: Handzuš s dvoma gólmi, Halák nedochytal + VIDEO
NHL Playoff: Handzuš s dvoma gólmi, Halák nedochytal + VIDEO | zdroj: SITA

Slovenský útočník Michal Handzuš si na svoje konto v pondelkovom zápase 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL medzi Los Angeles a Vancouverom pripísal na svoje konto dva góly a jednu asistenciu a bol jedným z hlavných strojcov domáceho triumfu Kings 5:3.


 

Los Angeles - Vancouver 5:3 (1:1, 3:1, 1:1) - stav série 2:1
Góly: 11. Doughty (HANDZUŠ, Dustin Brown), 25. HANDZUŠ (Jack Johnson, Doughty), 33. HANDZUŠ (Doughty, Jack Johnson), 34. Richardson, 50. Smyth (Jack Johnson, Doughty) - 3. Raymond (Kesler, Samuelsson), 45. D. Sedin (Bieksa, H. Sedin).
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 23:28. Brankári: Quick - Luongo (34. Raycroft), Diváci: 18 264.

Slovenský útočník Michal Handzuš si na svoje konto v pondelkovom zápase prvého kola play-off zámorskej hokejovej NHL medzi Los Angeles a Vancouverom pripísal na svoje konto dva góly a jednu asistenciu a bol jedným z hlavných strojcov domáceho triumfu Kings 5:3. Tridsaťtriročný slovenský útočník asistoval pri vyrovnávajúcom presnom zásahu Doughtyho na 1:1 ešte v I. tretine, následne v 25. a 33. min zaznamenal svoje úvodné dva góly vo vyraďovacích bojoch v tejto sezóne. Kings tak vedú v sérii hranej na štyri víťazstvá 2:1. Handzuš, ktorý má v kariére na svojom konte v 63 zápasoch play-off deväť gólov, sa stal treťou hviezdou zápasu. "Vancouver má veľmi silný tím, ale keď sa nám aj v ďalších zápasoch podarí predvádzať takúto hru, akou sme sa prezentovali v treťom súboji, máme šancu vyhrať celú sériu a postúpiť ďalej," uviedol obranca Drew Doughty, autor jedného gólu a troch asistencií.

VIDEO: Prvý gól Michala Handzuša

VIDEO: Druhý gól Michala Handzuša

Boston - Buffalo 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) - stav série 2:1
Góly: 16. Wideman (Sobotka, Hunwick), 53. P. Bergeron (Recchi, Wideman) - 7. Grier (Torres, Tallinder).
Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Ference 10 min za nešp. správanie, Sekera - Sobotka (obaja 5 min za bitku), Torres 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 29:33. Brankári: Rask - R. Miller, Diváci: 17 565.

Boston vyhral na domácom ľade nad Buffalom 2:1 a rovnakým pomerom vedie aj celú sériu. Aj v tomto zápase sa vedenia ujal tím, ktorý napokon ťahal za kratší koniec. Skóre duelu otvoril Grier, ale góly Widemana a P. Bergerona rozhodli o víťazstve Bruins. Dvojica Slovákov v drese "medveďov" Zdeno Chára a Miroslav Šatan vyšla bodovo naprázdno, bez bodu z duelu odchádzal aj obranca Buffala Andrej Sekera. Ten sa však v treťom dejstve pobil s hráčom súpera Vladimírom Sobotkom. Rozhodnutie priniesla 53. min, v ktorej veterán Recchi uspel za bránkou súpera vo fyzickom súboji s Timom Kennedym, našiel pred bránkou voľného P. Bergerona a ten prekonal hviezdneho gólmana R. Millera. "Snažil som sa súpera zbaviť stability. Mal som aj šťastie, že puk zostal pri mne a mohol som ho poslať pred bránku," povedal po zápase skúsený Recchi.

Montreal - Washington 1:5 (0:0, 0:4, 1:1) - stav série 1:2
Góly: 43. Plekanec (Cammalleri, Hamrlík) - 22. Gordon (Poti), 25. Laich (Mike Green, Fehr), 29. Fehr (Laich, Morrison), 34. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Knuble), 60. Bradley.
Vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: Gomez (Montreal) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 27:36. Brankári: HALÁK (29. Price) - Varlamov, Diváci: 21 273.

Zápas domáceho Montrealu s Washingtonom sa skončil jednoznačným víťazstvom hosťujúcich Capitals 5:1. Slovenský brankár Jaroslav Halák chytal za domácich iba do 29. min, kedy inkasoval tretí gól v druhom dejstve a s bilanciou 10 úspešných zákrokov proti trinástim strelám dopozeral zápas zo striedačky. Už po sobotňajšom víťaznom súboji uviedol topkanonier Alexander Ovečkin, že po inkasovanom góle videl trasúcu lapačku Jaroslava Haláka. Po pondelkovom súboji ruský hokejista poznamenal: "Nesledoval som, či sa mu tentoraz lapačka triasla alebo nie. Dali sme mu tri góly a to je dôležité. Súper po týchto presných zásahoch potreboval zmenu."