Main Content

3 otázky pred 11. kolom Primera Division

sobota, 29. október 2011 13:49 | Autor: Jakub Vaverka

3 otázky pred 11. kolom Primera Division
3 otázky pred 11. kolom Primera Division | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Víkendové 11. kolo španielskej Primera Division so sebou prináša ďalšie otázky.

1. Vydrží Levante na čele ?

V poslednom čase vyrážajú futbalisti maličkého Levante futbalovej verejnosti dych. Po prvýkrát od založenia klubu, konkrétne po 102 rokoch sú na čele španielskej najvyššej súťaže. Okrem iného už zdolali aj  Villareal, či dokonca Real Madrid. Vedenie mužstva však ostáva skromné a deklaruje , že hlavným cieľom je aj naďalej záchrana. Cez víkend toto mužstvo z predmestia Valencie cestuje na horúcu pôdu Osasuny a očakáva sa ťažký zápas, no favoritom sú hostia, ktorým momentálne futbalové Španielsko leží pri nohách.

Naša odpoveď : NIE 
(Náš tip: remíza)

2. Potvrdí Real svoju formu ?


Zverenci trénera Josého Mourinha hrajú v poslednom čase naozaj výborne, čo musí uznať každý objektívny fanúšik a aj neprajník tohto mužstva. „Biely Balet“ sa naposledy predviedol v stredu proti Villarealu, ktorý zničil v prvom polčase troma gólmi a zvyšok duelu si užíval. Po zranení sa do starej formy dostáva Kaká , ktorému sekundujú Cristiano Ronaldo, Benzema a Higuaín. Sobotná prekážka v podobne Realu Sociedad by Madridčanom nemala narobiť veľké problémy. Liga je však vyrovnaná a lopta guľatá...

Naša odpoveď : ÁNO


3. Prekoná Barcelona streleckú smolu ?

Kataláncom sa v poslednom čase lepí smola na päty pri zakončovaní. Už dlhšie je to tá istá pesnička. Barca svojho súpera zviera celých deväťdesiat minút pred vlastnou šestnástkou, veselo kombinuje, strieľa, no na každý presný zásah sa nadrie, čo nebolo u tímu Pepa Guardiolu zvykom. Naposledy si Blaugranas skoro vylámali zuby v Granade, kde ich spasil Xavi nádherným gólom z priameho kopu.  Zajtra FC Barcelona vyzve na Nou Campe kráľovský tím z Mallorcy a všetci budú s napätím očakávať, či si daň za túto chvíľkovú krízu Barcelony odnesú práve hostia zo španielskych ostrovov.

Naša odpoveď : ÁNO