Main Content

Enzo Zidane – syn svojho otca

sobota, 29. október 2011 13:55 | Autor: Jakub Kováč

Enzo Zidane – syn svojho otca
Enzo Zidane – syn svojho otca | zdroj: Jakub Kováč pre Sport7.sk, foto SITA

Enzo Fernandéz Zidane je najstarší syn legendárneho futbalistu Zinedine Zidana. Len nedávno oslávil 16 rokov avšak už teraz sa oňho zaujímajú viaceré veľké Európske kluby.

Syn svojho otca

Enzo Fernandéz Zidane je najstarší syn legendárneho futbalistu Zinedine Zidana. Len nedávno oslávil 16 rokov avšak už teraz sa oňho zaujímajú viaceré veľké Európske kluby, ako napríklad Manchester United, Juventus Turín či dokonca FC Barcelona. Mladý Zidane však momentálne trénuje v akadémií španielskeho kráľovského Realu Madrid a klub z hlavného mesta si perspektívneho útočného záložníka len tak nevypustí, keďže Zinedine Zidane momentálne pracuje ako športový riaditeľ a asistent trénera práve v kráľovskom veľkoklube.

Galacticós budúcnosti?

Enzo hráva v kategórií Juvenil A (Starší Dorast), napriek tomu že má len 16 rokov a jeho spoluhráči až 18 a 19. To však nie je všetko. Zdá sa že mladý Enzo zdedil po otcovi viac ako len charakteristickú skvelú techniku, tvrdú strelu či výzor tváre, ale aj obrovský talent presadiť sa. Okrem kategórie Juvenil A kde nastupuje pravidelne, Enzo niekedy nastupuje aj za Real Madrid Castilla, B-tím Realu Madrid ktorý hrá tretiu najvyššiu španielsku súťaž. V Castille má Enzo spoluhráčov ako Alváro Morata, najlepší strelec Majstrovstiev Európy do 21 rokov, či brankár Tomás Mejías, reprezentačný brankár Španielskej „21-tky“. Dokonca už dvakrát trénoval Enzo aj s A-týmom Realu Madrid. Nejde však o žiadnu protekciu, keďže Enzo bol na tréning do „A-čka“ povolaný priamo José Mourinhom a jeho talent uznali aj hráči ako Cristiano Ronaldo či Lassana Diarra.

Španiel či Francúz?

Napriek tomu že Zidane junior žije a hráva v Španielsku, narodil sa v roku 1995, teda v čase keď jeho otec ešte pôsobil vo Francúzskom Lyone a má teda dvojité Francúzsko-Španielske občianstvo. Na otázku či by mal malý Zidane hrávať za Španielsko alebo Francúzsko, odpovedal jeho slávny otec vyhýbavo. ,,Nateraz nie je nutné žiadne rozhodnutie. Ak budete sledovať jeho kariéru dozviete sa to a ja tiež". Povedal „Zizou“ pre španielsky denník Marca. V tom istom rozhovore povedal bývalý francúzsky záložník že nevylučuje, že by sa v budúcnosti  mohol ocitnúť na lavičke Francúzskej reprezentácie. Možno sa teda v budúcnosti objaví vo francúzsku podobná dvojka ako naša Weiss – Weiss... ktovie.

Je to v rodine

Okrem najstaršieho Zidanovho syna hrávajú v mládežníckej akadémií Realu Madrid aj dvaja mladší. Luca, ktorý hráva v kategórií Cadete B a  Theo, ktorý hráva na pozícií útočníka v Benjamin A. Práve najmladší osemročný Theo nastrieľal vo svojej lige v minulom roku najviac gólov a je jedným z najlepších hráčov akadémie v jeho veku. V tom istom tíme hráva od augusta tohto roku aj supertalentovaný sedemročný Leonel Angel Coira, malý Argentínčan ktorého Real Madrid kúpil v lete za jeden milión eur.

Zaujímavé videá

Enzo Zidane trénuje pod vedením Joseho Mourinha


Zidane so svojou rodinou