Main Content

Novinky z futbalového sveta (29.10.)

sobota, 29. október 2011 18:28 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (29.10.)
Novinky z futbalového sveta (29.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Rooney – zradca

Fanúšikovia Evertonu sa vyjadrili, že Wayne Rooney pre nich navždy ostane zradcom. Rooney totiž začínal svoju veľkú kariéru práve v Evertone, z ktorého prestúpil do konkurenčného Manchestru United  a to bola pre niektorých naozaj horká pilulka.

500. a 6000.

V divokom londýnskom derby, v ktorom Chelsea podľahla Arsenalu na domácej pôde 3-5 je zaujímavé aj zo štatistického pohľadu. Tento duel bol pre Arséna Wengera 500. víťazný a Chelsea v ňom otvorila siedmu tisícku gólov v lige.

Žreb štvrťfinále anglického Ligového pohára

Dnes sa v Anglicku všetko upriamovalo na ostrosledované londýnske derby, no taktiež bol na programe aj žreb Carling Cupu. V dvoch prípadoch na seba narazia TOP tímy, v jednom outsideri a šťastie mal (opäť) Manchester United, ktorý dostal za súpera druholigový Crystal Palace.

Arsenal - Manchester City
Chelsea - Liverpool
Manchester United - Crystal Palace (II. liga)
Cardiff City (II. liga) - Blackburn Rovers

Zranený Young

Manchester United musel oželieť svojho rýchleho krídelníka Ashleyho Younga, ktorý si  zranil prst na nohe a dnes nemohol nastúpiť proti Evertonu. V ďalšom kole by však nemal bývalých hráč Aston Villy chýbať v zostave Sira Alexa.

Anketa

Na záver dnešných noviniek máme pre vás anketovú otázku. Anglická liga je tento rok skutočne vyrovnaná a z „veľkej štvorky“ sa pomaly stáva „veľká päťka“. Keby však bolo na vás, ktoré tímy by figurovali v legendárnej „BIG 4“ ?