Main Content

5 otázok pred 17. kolom hokejovej Tipsport Extraligy

nedeľa, 30. október 2011 14:00 | Autor: Martin Kollár

5 otázok pred 17. kolom hokejovej Tipsport Extraligy
5 otázok pred 17. kolom hokejovej Tipsport Extraligy | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

V nedeľu podvečer sa uskutoční v poradí už 17.kolo našej najvyššej súťaže. V utorok majú hokejisti voľno, preto sa na záver víkendu nemajú načo šetriť. 6-bodový zápas i šláger kola v Košiciach. To všetko prinesie nedeľný podvečer.

1. Vybojuje Spišiakova družina aj druhý domáci 6–bodový duel? 

Mladíci z Martina v Košiciach nesklamali, no ani neprekvapili. Výsledok 5:4 v ich neprospech možno brať proti rozbehnutým oceliarom ako nádej na zisk bodov proti Bystričanom. Taktiež mladíci z Bystrice sa v piatok ukázali v Poprade, víťazstvo po predĺžení má pre Stredoslovákov cenu zlata, najmä preto, že zápas prebiehal ako na hojdačke. Mladíci potvrdili fínskemu koučovi, že má s nimi rátať. V Turci budeme svedkami rýchleho ofenzívneho hokeja, ktorý bude pre oba celky veľmi dôležitý.

    Naša odpoveď: ÁNO

2. Štvrtý domáci zápas Popradu v rade, uspeje konečne?

Áno už 4.krát po sebe sa na domácom ľade predstavia Podtatranci. V predchádzajúcich 3 dueloch získali len dva body, čo je na domáce prostredie málo. Proti Bystrica sa síce hra Popradčanov zlepšila, no profesorským prístupom si premrhali šancu na víťazstvo. Dnes proti nim bude stáť Zvolen, ktorý sa síce vytrápil proti ´vynovenej´ Nitre a vyhral po nájazdoch aj so šťastím. V prvom vzájomnom duely si poradili Zvolenčania poľahky na domácom ľade 4:0. Poprad má čo vracať nielen im, ale aj fanúšikom.

    Naša odpoveď: ÁNO

3. Dospeje súboj pod Zoborom až do predĺženia?


Do Nitry pricestuje tím z hlavného mesta posilnený už o Bartánusa, ktorý prišiel na hosťovanie dokonca sezóny. Slovanu prišla vhod aj o deň dlhšia pauza, keď už vo štvrtok zdolali Trenčín. Do zostavy sa vrátil Macho, no predovšetkým útok Bakoš – Bulík – Balej sa ukazuje vo výbornej forme. Vzostupná forma Nitry pokračuje, keď už tretí krát po sebe dospel duel do predĺženia. Pekelná atmosféra a lepšiace sa výkony Jaškových zverencov zaručujú kvalitný hokej, a možno aj odvetu za bitku v prvom vzájomnom zápase.

    Naša odpoveď: ÁNO

4. Dotiahnu Trenčania náročný týždeň do úspešného konca?

Už štvrtý zápas odohrajú Gregorovy zverenci tento týždeň. Naposledy potvrdili úlohu favorita proti 20tke, keď nenechali nič na náhodu a vyhrali v pohode 3:1. Žilina prehrala doma nečakane ľahko so Skalicou a pustila tak domáce perie prvý krát od 30. Septembra. Slabá strelecká efektivita sa môže Žilinčanom vypomstiť i v Trenčíne. No verme, že padne minimálne toľko gólov ako v prvom vzájomnom súboji. Vtedy vyhrala Žilina 6:4.   
   
    Naša odpoveď: ÁNO

5. Zápas majstra s lídrom, skončí jednoznačne ako ich prvý súboj?

Skaličania sa už druhý krát tento rok predstavia v Steel aréne. Prvý krát neboli lídrom, ale i tak trochu nečakane dostali nakladačku 6:1. Bez väčších problémov si poradili v Žiline a tak pokračujú ďalej v spanilej jazde, ak nerátame prehru vo Zvolene tak posledným tímom, ktorý ich zdolal boli práve Košice. Majster sa tak trochu vytrápil s posledným Mountfieldom, no hral len to čo potreboval. Proti súperovi ako je líder zo Záhoria by takýto výkon na body nestačil. Divákom sa budú chcieť oceliari ospravedlniť za piatkový výkon a natiahnuť sériu víťazstiev na číslo štyri. 

    Naša odpoveď: ÁNO