Main Content

NBA: Hráčmi mesiaca Derrick Rose a Kevin Durant

utorok, 20. apríl 2010 13:52 | Autor: TASR

NBA: Hráčmi mesiaca Derrick Rose a Kevin Durant
NBA: Hráčmi mesiaca Derrick Rose a Kevin Durant | zdroj: SITA

Posledný mesiac základnej časti sezóny basketbalovej NBA najviac svojimi výkonmi upútali Derrick Rose z Chicaga a Kevin Durant z Oklahoma City. Rozohrávač Bulls sa stal najlepším hráčom apríla vo Východnej, krídelník Thunder v Západnej konferencii.

Rose bol ťahúňom tímu v boji o posledné ôsme postupové miesto do play-off Východnej konferencie. Z ôsmich aprílových zápasov Bulls vyhrali šesť, napokon predstihli Toronto a v štvrťfinálovej sérii súperia s vysoko favorizovaným Clevelandom. Tvorca hry k tomu prispel priemermi 25,4 bodu, 7 asistencií a 4,1 doskoku na stretnutie. V posledných troch dueloch mal dokonca priemer 30,6 bodu.

Durant s aprílovým priemerom 34,6 bodu suverénne ovládol poradie strelcov celej súťaže a zabezpečil si ním zároveň primát najmladšieho kráľa sezóny v histórii NBA (celkovo 30,1 bodu na zápas). Dvadsaťjedenročný líder tímu sa postaral o prvý postup Thunder do play-off od presťahovania klubu zo Seattlu. V jeho aprílových štatistikách figurujú tiež cifry 7,9 doskoku, 3,4 asistencie, 2 získané lopty a 1,6 bloku na zápas. Tím z Oklahomy obsadil ôsme mesto v tabuľke Západnej konferencie a v úvodnom kole play-off si meria sily s obhajcom titulu Los Angeles Lakers.

Okrem Rosa a Duranta sa o posledné mesačné ocenenie individuálnych výkonov v tejto sezóne uchádzali Dirk Nowitzki na Západe a Danny Granger s Dwightom Howardom na Východe.