Main Content

Novinky z futbalového sveta (30.10.)

nedeľa, 30. október 2011 18:17 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (30.10.)
Novinky z futbalového sveta (30.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Šťastný Van Persie stále pokúša vedenie Arsenalu

Holandský útočník Arsenalu Robin Van Persie vyjadril spokojnosť nad včerajšou výhrou Gunners na ihrisku Chelsea. Samotný Van Persie sa stal pri tom hviezdou zápasu, keď si zapísal hetrik. Stále je však otázna jeho budúcnosť v tíme, nakoľko sa k podpisu novej zmluvy vôbec nehrnie. Tréner Wenger dúfa, že si napokon svojho hviezdneho kanoniera v tíme udrží. ,,Má zmluvu ešte na 18 mesiacov a verím, že podpíše novú. Vždy som veril” povedal francúzsky tréner médiam.

Barca je späť


V kuloároch sa začalo šepkať o tom, že FC Barcelona je v kríze. Zverenci Pepa Guardiolu totiž prestali strieľať góly a vyhrávali len horko- ťažko. Včera však Katalánci vyhrali nad Mallorcou 5-0, Messi dal tri góly a kritici boli umlčaní. ,,Bolo to šialené počuť a čítať, že po troch zápasoch bez gólu som v kríze. Keď nedám gól, ale zvíťazíme, vôbec mi to neprekáža. Dôležitejšie ako moje góly sú víťazstvá nášho mužstva," odkázal Messi svojim kritikom.

Natešený Neymar


Brazílsky talent Neymar je poctený nomináciou na Zlatú loptu FIFA. K tejto udalosti sa samozrejme ozval Pelé, ktorý hráča Santosu favorizuje. Keď sa na to však pozrieme realisticky, tak Neymar nemá momentálne v konkurencii Ronalda, Messiho alebo Xaviho šancu.

Gerrard opäť mimo


Ikona FC Liverpool Steven Gerrard si tak skoro nezahrá. V jeho členku totiž našli lekári nepríjemnú infekciu, ktorá anglickému reprezentantovi a fanúšikom The Reds urobila ďalšie vrásky na čele.

AVB bráni Blues


Po sobotňajšej prehre Chelsea s Arsenalom sa na Modrých začala hrnúť kritika zo všetkých strán. Kormidelník The Blues André Villas Boas však svoje mužstvo bráni a nedá naň dopustiť.