Main Content

Panarin sa pustil do Putina: Robíme chybu, že sa k nemu správame ako k Supermanovi

nedeľa, 21. júl 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Artemi Panarin
Artemi Panarin | zdroj: TASR

Hviezda hokejového New Yorku Rangers a ruský reprezentant Artemi Panarin sa pustil do kritiky prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina.

Útočník Artemi Panarin zažíva rušné leto. Najprv vyriešil svoju budúcnosť, keď sa stal najlepšie plateným krídlom NHL a podpísal zmluvu s New Yorkom Rangers. Teraz sa pustil do kritiky ruského prezidenta Vladimíra Putina.

„Všetky veľké mozgy opustili Rusko. Nie je to tak, ako by to malo byť,“ prináša jeho slová portál USA Today . Nestáva sa často, že by ruskí hokejisti kritizovali prezidenta. Väčšinou to býva naopak. Napríklad, veľkým Putinovým priaznivcom je kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin.

Panarin nesúhlasí. „Našim problémom je, že sa k nemu správame ako Supermanovi. Ale je to taký istý človek ako my všetci.“ Ruský útočník si myslí, že pre Putina nie je jednoduché vládnuť spôsobom, akým vládne.

Niekdajší strelec SKA Petrohrad, Chicaga či Columbusu sa môže dostať do problémov. V Rusku je kritika braná veľmi citlivo. Ktovie, či sa bude môcť Artemi Panarin vrátiť do ruskej hokejovej reprezentácie.