Main Content

Juventus Turín vyzerá vynikajúco: Vyhrá Stará Dáma úplne všetko?

pondelok, 22. júl 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Zostava Juventus
Zostava Juventus | zdroj: TASR

Juventus Turín dlhodobo kraľuje talianskemu futbalu. Klub chce ale viac, chce vyhrať Ligu majstrov. Stará Dáma robí všetko preto, aby svoj európsky cieľ splnila.

Novým trénerom Juventusu sa stal víťaz Európskej ligy Maurizio Sarri. Bol to práve on, kto pripravil Neapol na boj o titul a bol to on, kto spôsobil za posledných osem rokov v Serie A Starej Dáme najväčšie problémy. Juve získalo hviezdneho obrancu Matthijsa De Ligta z Ajaxu.

Zadarmo prišiel Adrien Rabiot z Parížu Saint-Germain, do klubu sa vrátil Gianluigi Buffon, ktorý strávil ročník vo francúzskom PSG. Zaujímavým hráčom je aj Merih Demiral zo Sassuola a netreba zabúdať ani na Lucu Pellegriniho z AS Rím a Aarona Ramseyho z Arsenalu. 

Juventus Turín kupuje rozumne a kupuje kvalitne. Ale základy na úspech má už dávno postavené. Spomenúť stačí Cristiana RonaldaPaula DybaluLeonarda BonuccihoMiralema PjaničaGiorgia Chielliniho či Maria Mandžukiča. Vrátil sa aj Gonzalo Higuaín, ktorý bol na hosťovaní v Chelsea pod Sarrim a i keď sa neočakáva, že dostane šancu v prvom mužstve, môže byť zaujímavým dodatkom k už tak kvalitnému kádru. 

Okrem toho je v hre návrat Paula Pogbu z Manchestru United. Stará Dáma je vraj dokonca ochotná obetovať Matuidiho, Cancela a Douglasa Costu. Zebry si skutočne majú z čoho vyberať. Cieľ je jasný: Je ním LIGA MAJSTROV. Súčasný Juventus Turín má všetko na to, aby bol považovaný za jedného z najväčších favoritov nasledujúcej sezóny Champions League.