Main Content

Bale a Bayern? Rozhodne sa v najbližších hodinách!

pondelok, 22. júl 2019 10:20 | Autor: Timotej Gašper

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Spojenie waleského kapitána a mníchovského klubu nebolo ešte nikdy tak výrazné. 

Len včera vyšlo na povrch mierne šokujúce vyjadrenie, o ktoré sa postaral tréner Realu Madrid, Zinedine Zidane. Francúzsky tréner na rovinu médiám po zápase s Bayernom Mníchov oznámil, že Bale nefiguruje v jeho plánoch a odchod waleského reprezentanta príde v najbližších dňoch. „Nie je to nič osobné. Musí sa to však urýchliť, keďže potrebujeme mať hotové záležitosti, ktoré už proste musia byť vyriešené. Pracujeme na tom a dúfame, že si nový klub nájde do 48 hodín. Bude to tak lepšie pre každého,“ znelo z úst Zidanea. 

I keď sa Baleov odchod skloňoval často, hráčove vyjadrenia nenasvedčovali chuti po zmene dresu. Vedenie Realu však výrazne investovalo a potrebujú teda vyrovnať kasu a zároveň sa „zbaviť“ hráčov, ktorých Zidane nemá v pláne používať. Čerstvo 30-ročný krídelník je práve v skupine tých hráčov a aj napriek kritike zo strany jeho agenta voči vedeniu „Los Blancos“ si musí Gareth hľadať nový klub.

Spomínali sa alternatívy ako Bayern, Manchester United, Tottenham i čínske kluby, ktoré chcú z waleského ofenzívneho tanku spraviť najlepšie plateného futbalistu sveta. I keď kluby z Premier League disponujú silnou finančnou mocou, je otázne, či by si vzali „na krk“ hráča ako Bale. V Anglicku by totižto bol pod neustálym drobnohľadom médií a jeho zdravotná neistota v spojení s veľkými finančnými nárokmi nemusí skončiť najlepšie ani pre jednu stranu. 

Aktuálne je teda najpravdepodobnejšie, že Gareth posilní Bayern Mníchov, kde aktívne hľadajú novú tvár na krídlo. A ako je tiež známe, Bale chová ku klubu z Allianz Areny citový vzťah, ktorý potvrdil prvýkrát pred pár rokmi: „Keď som bol malý, často som pýtal svojho otca, či by mi nekúpil dres Jurgena Klinsmanna. Bolo to preto, lebo som vtedy sníval, že jedného dňa budem hrať v Bayerne aj ja,“ povedal Bale v jednom z rozhovorov. A čo sa týka jeho zdravotného statusu, aj Arjen Robben prišiel do Bayernu z Realu Madrid ako zlomený, kritizovaný a odvrhnutý.