Main Content

Neymar prestúpi do FC Barcelona: Bude to potvrdené koncom augusta, tvrdí Valdearenas

pondelok, 22. júl 2019 10:14 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Prestupová sága okolo Neymara trvá už niekoľko týždňov. Ešte niekoľko týždňov zrejme potrvá. Už teraz je ale zrejme isté, ako to celé dopadne - brazílsky útočník sa vráti na Camp Nou. Na miesto, kde v roku 2015 vyhral s Barcelonou Ligu majstrov.

Neymar sa vráti do FC Barcelona. To je základná premisa, s ktorou budeme v tomto článku pracovať. Každodenne nám svetové médiá servírujú viac či menej pravdepodobné scenáre toho, prečo sa Neymar vráti alebo nevráti do metropoly Katalánska. 

Jeden deň vidíme, že problémom sú financie alebo, že je v Barce pretlak ofenzívnych futbalistov. Deň na to sú určené presné finančné čiastky a mená, ktoré Katalánci pošlú do Paríža za svojho bývalého futbalistu. Kde je pravda v tomto momente nezistíme. 

Isté zatiaľ je, že Neymar chce odísť z PSG, že Barcelona má záujem o jeho návrat, že hráč sa chce vrátiť konkrétne do Barcelony, a že šéfovia Parížanov s hviezdnym zakončovateľom strácajú trpezlivosť. 

Z čoho pramení istota Neymarovho návratu? David Valdearenas. Bývalý hráč futsalového klubu FC Barcelona, ktorý má veľmi dobrý prehľad o veciach, ktoré sa dejú vo vnútri katalánskeho giganta. Pracuje aj pre portál 90min.com.

Ako prvý na svojom instagramovom profile otvorene napísal, že Barca kúpi Antoinea Griezmanna. Bol označovaný za špekulanta a klamára, ale vyšlo mu to. Následne publikoval fotomontáž s Neymarovým dresom, ale väčšia pozornosť tomu prikladaná nebola.

Valdearenas sa opäť ozval. Cez víkend.

 "Som veľmi sebaistý ohľadom toho, že budúci mesiac sa Neymar vráti. Pred 29.augustom bude v Barcelone predstavený. Vitaj tam, kde bol vždy tvoj domov," napísal na svojom profile. 

Neverili mu ani s Griezmannom, neveria mu ani teraz. Za mesiac a sedem dní budeme môcť potvrdiť, či David Valdearenas napísal pravdu alebo chcel byť iba zaujímavý pre svoje publikum.