Main Content

Na NHL to zatiaľ nevyzerá. Durného Anaheim chváli za progres

piatok, 26. júl 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Roman Durný
Roman Durný | zdroj: TASR

Hovorí sa, že Slovensko nikdy nemalo núdzu o kvalitných brankárov. Zrejme na tom niečo bude, máme silnú súčasnú generáciu a pohľad do budúcna tiež nevyzerá negatívne. My sme sa porozprávali s 21-ročným mladíkom Romanom Durným.

V roku 2018 si ho Anaheim vybral vo vstupnom drafte v piatom kole. Ročník 2018/2019 strávil Roman Durný v mládežníckej lige USHL, kde obliekal dres Des Moines. Odchytal 50 zápasov v základnej časti (s priemerom 2,61 inkasovaného gólu na zápas) a päť stretnutí v play-off (s priemerom 3,68 inkasovaného gólu).

V úvode leta rodák z Liptovského Mikuláša absolvoval kemp mladíkov Ducks. „Povedali mi, že sú so mnou spokojní. Rovnako s tým, aký som za rok urobil progres. Bavili sme sa aj o mojej budúcnosti, ale to by som zatiaľ zverejňovať nechcel. Budem aj na hlavnom kempe Anaheimu,“ zreferoval Durný pre Šport7.sk. 

Opýtali sme sa ho, či momentálne existuje reálna šanca na to, že by sme ho čoskoro videli v NHL. „Aktuálne moje šance na NHL nie sú vysoké. Keď dostanem šancu na ďalšie napredovanie, človek nikdy nevie, kedy príde šanca,“ tvrdí.

Dostať sa medzi tri žrde Anaheimu nie je jednoduché. Post jednotky aj dvojky je veľmi dobre obsadený. Zastávajú ich John Gibson a Ryan Miller. Hokejový život je ale nevyspytateľný. Prídu zranenia a výmeny a všetko môže byť razom inak.