Main Content

Novú hviezdu z Old Trafford chváli celý klub: Kto je Mason Greenwood?

utorok, 23. júl 2019 13:41 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Na legendárnom Old Trafford sa do povedomia dostáva mladík, ktorý to môže dotiahnuť veľmi ďaleko. 

Letná príprava je obdobie, počas ktorého si veľké kluby plnia svoje nielen marketingové povinnosti a v destináciách ako USA, Čína, Austrália či Japonsko sa poctivo pripravujú na štart novej sezóny. Výnimkou nie je ani leto 2019 a predsezónne turné Manchestru United, ktorý počtom registrovaných fanúšikov vedie rebríček najväčších klubov a reklamná značka klubu je na trhu taktiež jedna z najlepších vôbec. Manchester United si pre leto 2019 zvolil viacero miest, pričom turné začalo v Austrálii, kde sa tiež začalo vo veľkom písať o mladom talente menom Mason Greenwood

V zápase proti Leedsu dostal 17-ročný rodák z mesta Bradford šancu v základnej zostave a po asistencii od Wan-Bissaku otvoril už v 7.minúte skóre zápasu (celkovo 4:0 pre United). To, že sa Ole Gunnar Solskjaer rozhodol vziať chlapca narodeného v roku 2001na predsezónne turné má svoje logické opodstatnenie. Mason za dva roky odohral v mládežníckych tímoch (U18, U19 a U23) spolu 45 zápasov, pričom dokázal z pozície útočníka zaknihovať 42 gólov a pridať aj 12 asistencií

„Mason je veľmi blízko toho, aby sa stal platným hráčom prvého tímu Manchestru United. Má veľké kvality a bez debát bude pre nás posilou. Je až neuveriteľné, že má stále len 17 rokov. Disponuje kvalitou a vie hrať oboma nohami, čo je na jeho vek neuveriteľne skvelé. Dosiahol seniorsky level futbalu veľmi skoro a zžíva sa s tým veľmi dobre. Prešiel som si tým a viem, čo hráč v takomto štádiu potrebuje, som tu vždy na to, aby som pomohol a poskytol rady nielen Masonovi, ale aj ostatným chalanom,“ ukončil slová chvály 24-ročný anglický obranca Luke Shaw, ktorý je v Manchestri United od leta 2014. 

Greenwooda si teda začali viac všímať nielen tréneri, no najmä médiá, ktoré ho vidia ako možnú alternatívu na hrot útoku Manchestru United pre sezónu 2019/2020. Masonov progres pokračoval v Singapure, kde sa pred troma dňami stretli United a Inter. Greenwood dostal šancu od 63.minúty a už po trinástich minútach na ihrisku svojim gólom rozhodol o najtesnejšej výhre United. 

„Trochu mi pripomína Giggsov príbeh. Takéhoto chlapca nemôžte poslať na hosťovanie, lebo je pripravený byť nám oporou. Je to prirodzený strelec gólov, vie si nájsť miesto, vie kde je lopta tiež vie, kde lopta skončí. Raz za čas sa stane, že nájdete práve takéhoto hráča. Je to prirodzený zakončovateľ a je veľmi zaujímavé, že má len 17 rokov. Sme za jeho výkony veľmi šťastní a dúfam, že si udrží progres aj naďalej,“vyjadril sa o mladej hviezde tréner Ole Gunnar Solskjaer.