Main Content

Saného domino efekt: Ako zareaguje Manchester City?

pondelok, 29. júl 2019 15:36 | Autor: Timotej Gašper

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Potenciálny prestup Leroya Saného môže spustiť domino efekt, ktorý pocíti najmä španielsky futbal. 

Prestupová sága ohľadom Leroya Saného trvá už pomerne dlho, no stále nepadol definitívny verdikt. Situácia nemeckej hviezdy sa v médiách mení na dennej báze a ako informujú posledné správy od Sky Sports, rozhodnutie by malo prísť už v najbližších dňoch. Ak sa teda mladý krídelník rozhodne pre odchod z Manchestru City a prestup do Bayernu Mníchov, anglický majster môže zarobiť až 90 miliónov eur. Ako informoval aj samotný kouč Bavorov, Niko Kovač, klub z Allianz Areny sa bude naďalej stopercentne snažiť o Saného podpis. Tento prestupový ťah však môže naštartovať sériu ďalších prestupov. 

Podľa najnovších správ od periodika AS sa Manchester City v prípade odchodu Saného zameria na hviezdu Realu Sociedad, Mikela Oyarzabala. 22-ročné krídlo bolo pre klub zo San Sebastianu najväčšou oporou i v poslednej sezóne, kedy Mikel pridal 14 gólov. Okrem toho sa pred letom stal Majstrom Európy do 21 rokov a na konte má aj 6 štartov v prvom tíme „La Roji“. Ako informuje AS, vedenie City a najmä Pep Guardiola si Oyarzabala vyhliadli ešte skôr v jari. Nadaný krídelník, ktorý vie hrať po celej ofenzívnej lajne, by mohol stáť približne 75 miliónov eur, čo je jeho výkupná klauzula.

Manchester City však nepôjde zoči-voči tomuto drahému obchodu skôr, kým nepredá Leroya Saného. Kluby sa ale podľa španielskych médií už dohodli a čaká sa len na moment, kedy Sané odíde do Bayernu a City aktivuje Oyarzabalovu výkupnú klauzulu. V Európe teda pôjde o pomerne výrazný domino efekt, keďže Saného prestup zapríčiní prestup Oyarzabala a to prinúti Real Sociedad k hľadaniu adekvátnej náhrady, pričom finančnú hranicu bude mať klub ozaj vysokú a do úvahy bude spadať viacero zaujímavých mien, pričom sa spomínajú hlavne mladé hviezdy z La Ligy či Ligue 1.