Main Content

TRANSFER NEWS (9.8.): Neymar a Real, Coutinho, Luiz či Mandžukič

piatok, 9. august 2019 10:27 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi a Philippe Coutinho
Lionel Messi a Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Špekulácií zo sveta futbalu je stále neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Neymar a Real?

Brazílsky útočník Neymar, ktorý chce opustiť Paríž Saint-Germain by nakoniec nemusel odísť do FC Barcelona, ako sa očakáva, ale do konkurenčného Realu Madrid. Informoval o tom španielsky denní Marca.

Coutinho ostane

Po tom, čo sa Philippe Coutinho nedohodol na hosťovaní v Tottenhame Hotspur a ani v londýnskom Arsenale, je reálne, že ostane hráčom FC Barcelona. Aktuálne sa totiž míňajú možnosti na to, kam by mohol odísť. 

Luiz v Arsenale

Novou posilou londýnskeho Arsenalu je brazílsky obranca David Luiz. Skúsený stopér prekvapivo posilnil Kanonierov, po tom, čo sa rozhodol opustiť Chelsea. Arsenal za Luiza zaplatil osem miliónov libier, pričom by sa z neho mal stať hráč základnej zostavy.

Iwobi do Evertonu

Naopak, londýnsky Arsenal opustil stredopoliar Alex Iwobi, ktorý v minulej sezóne patril k tomu lepšiemu, čo Kanonieri ponúkali. Iwobi ostáva v Premier League, vybral si ho Everton, ktorý zháňal nové meno do záložnej formácie.

Bez útočníka

Manchester United predal za cca 80 miliónov eur do Interu Miláno Romelua Lukakua, ale nezískal náhradu. Na poslednú chvíľu mohli United uloviť Maria Mandžukiča z Juventusu Turín, ale nepodarilo sa im to.

Traja záložníci na odchode

Z FC Barcelona by mohli do konca prestupového obdobia odísť až traja stredopoliari. Konkrétne sa hovorí o brazílskom záložníkovi Rafinhovi, chorvátskom vicemajstrovi sveta Ivanovi Rakitičovi a o čilskom bojovníkovi Arturovi Vidalovi.