Main Content

Neymar je na križovatke. Posilní Real Madrid alebo Barcelonu?

pondelok, 12. august 2019 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar a Real Madrid
Neymar a Real Madrid | zdroj: TASR

Brazílsky útočník Neymar chce odísť z PSG. Nemá už ani inú možnosť. Otázne ale je, kam povedú jeho ďalšie kroky. 

Neymar odmietol nastúpiť v prvom kole Ligue 1 v drese PSG proti Nimes a fanúšikovia mu vulgárne a jednoznačne dali najavo, že si prajú, aby čo najskôr opustil Paríž. Brazílčan svojím správaním a vyjadrovaním spálil všetky mosty, ktoré mu mohli zaručiť miesto v Parku Princov. Ak si teda na niečo stavíme, tak to, že Neymar už za Paríž Saint-Germain hrať s najväčšou pravdepodobnosťou nebude.

Dlhodobo sa hovorilo, že sa kanonier vráti do FC Barcelona. Do klubu, kde vyhral Ligu majstrov a v roku 2017 odišiel za 222 miliónov eur do Francúzska. Aj napriek tomu sú mu hráči a fanúšikovia FCB ochotní dať druhú šancu. Rovnako tak klubové vedenie. Návrat do Katalánska môže byť pre Neymara šancou na kariérny reštart. 

Ale posledné dni je s Neymarom spájaný predovšetkým Real Madrid. Biely Balet má o Brazílčana záujem už roky, pričom PSG radšej obchoduje s Bielym Baletom ako s Barcelonou. Neymar a jeho otec sa negatívne o prestupe do hlavného mesta Španielska nevyjadrujú. Momentálne je reálne, že Neymar prestúpi do Realu Madrid.

Je na dôležitej križovatke. Ak ostane v Paríži, čaká ho podobný scenár ako Rabiota, ktorý rebeloval, nehral a do uplynutia kontraktu len trénoval. Ak sa vráti do Barcelony, má šancu na reštart rozbehnutej kariéry. A ak prestúpi do Realu Madrid, všetky jeho slová o láske k Barcelone a srdci budú v sekunde odpadom a verejnosť mu to tá pocítiť. 

Rozhodne sa už tento týždeň.