Main Content

Real Madrid pripravuje výmenu leta: Rozprávková ponuka za Neymara

utorok, 13. august 2019 14:25 | Autor: Timotej Gašper

neymar
neymar | zdroj: TASR

Neymar aktuálne načína v Parku Princov svoju tretiu sezónu, no už dlhé mesiace sú na stole správy ohľadom jeho záujmu opustiť klub francúzskeho giganta. Dlhodobo bola primárnym záujemcom a ašpirantom na jeho zisk Barcelona, no tá už podľa médií ponúkla Parížu Saint-Germain toľko alternatív, že vedenie vyčerpalo možnosti, ktoré malo v pláne. 

Real Madrid sa teda vložil do boja o Neymara plnou silou, za čo vraví aj najnovšia ponuka, ktorú mali „Los Blancos“ pripraviť. Jej súčasťou je 120 miliónov eurJames Rodriguez, ktorý je od začiatku leta opäť súčasťou Zidaneovho kádru. Počas celého leta sa však riešilo, kam napokon James odíde, keďže Zidane preňho nemá v základnej zostave miesto a kolumbijský reprezentačný kapitán chce pravidelne hrávať.

Najbližšie bol Neapol, no ten zatienili špekulácie o záujme Atlética Madrid. I keď prestup k mestskému rivalovi vyzeral pomerne reálne, podľa najnovších správ chce Real použiť Jamesa ako istú súčasť ponuky za Neymara, keďže Paríž chce dlhodobo pod Eiffelovu vežu priviesť kreatívneho ofenzívneho záložníka svetových kvalít. 

Daily Express v správe dodáva, že vedenie Realu by sa v istom prípade dokázalo prikloniť aj k alternatíve 120 miliónov plus James plus jeden z málo využívaných hráčov prvého tímu, pričom do úvahy spadajú mená ako Mariano Diaz, Lucas Vázquez či mladík Rodrygo, ktorý by však PSG posilnil len formou hosťovania.

Boj o Neymara teda pomaly ale isto vrcholí, keďže do konca prestupového obdobia ostávajú posledné tri týždne. V hre je Barcelona a Real Madrid, pričom PSG môže pracovať s viacerými ponukami, ktoré obsahujú nielen astronomické finančné čiastky, ale tiež kvalitných hráčov.