Main Content

Spolupráca Sterlinga a Jordana? Útočník City môže prepísať históriu

utorok, 13. august 2019 14:00 | Autor: Jakub Vaverka

Raheem Sterling
Raheem Sterling | zdroj: © TASR

Kanonier anglického majstra Manchestru City Raheem Sterling sa môže stať vôbec prvým futbalistom, ktorý uzavrie sponzorskú spoluprácu so svetoznámou značkou Michaela Jordana.

Raheem Sterling vstúpil do novej sezóny vynikajúco, proti West Hamu United skóroval trikrát a potvrdil, že bude patriť medzi favoritov na zisk koruny kráľa strelcov v anglickej Premier League.

Anglický reprezentant, ktorý sa narodil na Jamajke, má 24 rokov a je veľmi zaujímavý aj po marketingovej stránke. To si všimla americká značka Air Jordan, ktorá nesie meno po basketbalovej legende Michaelovi Jordanovi. 

Odroda textilného giganta Nike sa pomaly, ale isto angažuje aj vo futbalovom svete. V minulej sezóne sme napríklad prvý raz mohli vidieť futbalové dresy Air Jordan, v ktorých nastupovali futbalisti Parížu Saint-Germain.

K dnešnému dňu ale nebol ani jeden futbalista, ktorého by táto firma obúvala. Historicky prvým by sa mohol stať Raheem Sterling. Informuje o tom Daily Telegraph, ktorý píše, že Angličan by si mohol vďaka novej sponzorskej zmluve finančne prilepšiť o 100 miliónov libier.

Air Jordan nie je jedinou firmou, ktorá sa na Sterlinga zamerala. V súvislosti s týmto futbalistom sa spomínajú aj ďalší giganti – Gillette a H&M.