Main Content

Derby zápas medzi Trnavou a Slovanom označený ako rizikový

štvrtok, 3. november 2011 12:15 | Autor: Michal Jaroš

Derby zápas medzi Trnavou a Slovanom označený ako rizikový
Derby zápas medzi Trnavou a Slovanom označený ako rizikový | zdroj: Michal Jaroš pre Sport7.sk, foto SITA

Ako sme si už zvykli najväčšie futbalové derby na Slovensku, zápas medzi odvekými rivalmi, trnavským Spartakom a bratislavským Slovanom, označila polícia za rizikový.

Z dôvodu derby zápasu sa nebudú predávať alkoholické nápoje. Toto nariadenie o zákaze predaja alkoholických nápojov podpísal primátor Trnavy Vladimír Bajan. Znamená to, že v nedeľu 6. novembra 2011 v čase od 11.00 do 18.00 hod bude platiť zákaz predaja alkoholu v prevádzkach, ktoré sú popri železničnej stanici až po štadión Antona Malatinského a jeho okolie. O toto nariadenie požiadala primátora polícia.

Ako sme už zvyknutí nebudú chýbať ani policajné jednotky Pohotovostného poriadkového útvaru, tzv. ťažkoodenci resp. korytnačky, z celého kraja. Z dôvodu zápasu bude uzatvorená Kollárová ulica a to v čase od  12.00 hod. až do príchodu prívržencov klubu z Tehelného poľa. Trnavský klub poskytol fanúšikom belasých 800 lístkov. Tí pricestujú do Trnavy normálnymi vlakmi. Zraz majú naplánovaný o 13:00  hod. stretnutie sa začína o dve hodiny neskôr, 14:30 hod. na štadióne Antona Malatinského.

Celkovo ide už o 129. derby týchto klubov. Prvý zápas sa odohral 21.marca 1926, Rapid Trnava vtedy porazil mužstvo Šk Bratislava 3:1. Futbalová rivalita sa začala až v roku 1942, keď napriek nesúhlasu Rapidu Trnava prestúpil do kádra Šk Bratislava František Masarovič. Prvé derby v histórii samostatnej Slovenskej republiky sa odohralo 11. septembra 1993. Slovan Bratislava v ňom vyhral nad Spartakom Trnava 3:1.

Trnava je v súčasnosti lídrom corgoňligovej tabuľky so ziskom 27 bodov a aj vzhľadom na to, že Slovan dnes čaká náročný súboj v Paríži proti Paris Saint-Germain v nedeľňajšej dohrávke bude miernym favoritom. Slovan je zatiaľ štvrtý s 25 bodmi.

Domáci vyhrali 5 z posledných 7 zápasov. Ich bilancia a vedúca pozícia v tabuľke mohla byť ešte krajšia, keby v poslednom kole prekvapujúco nepodľahli poslednému Prešovu (2:0). Zverenci trénera Weissa pôjdu do Trnavy s cieľom získať tri body a nedopustiť tak Trnave možnosť odpútať sa od tabuľkového peletónu, ktorý pokračuje až po šieste Zlaté Moravce.  O tom, že v Trnave uvidíme návštevu kola snáď niet pochýb, dúfajme však, že v dôstojnej atmosfére.