Main Content

Slovan prehral tesne v Paríži so Saint-Germain

štvrtok, 3. november 2011 21:30 | Autor: TASR

Slovan prehral tesne v Paríži so Saint-Germain
Slovan prehral tesne v Paríži so Saint-Germain | zdroj: SITA

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase 4. kola v F-skupine Európskej ligy UEFA 2011/2012 s francúzskym tímom Paríž Saint-Germain na jeho pôde tesne 0:1 (0:0).

Jediný presný zásah večera zaznamenal v 63. min argentínsky stredopoliar Javier Pastore. Domáci sa vďaka trojbodovému zásahu výrazne priblížili k postupu do jarného šestnásťfinále, naopak zverenci Vladimíra Weissa st. stratili šancu na pokračovanie v aktuálnej edícii druhej najprestížnejšej kontinentálnej súťaže klubov.

Paríž Saint-Germain (Fr.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 1:0 (0:0)
Gól: 63. Pastore, ŽK: 75. M. Sissoko - 90+. Kladrubský, rozhodoval: Courtney (Sev. Ír.)

Zostavy:
PSG: Douchez - Ceará, Lugano, Sakho, S. Armand - Bodmer, M. Sissoko - Ménez (75. Jallet), Pastore (87. Gameiro), Nene (75. Bahebeck) - Erdinc
Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Táborský (86. M. Kuzma) - Kladrubský, Guédé (90+. Štepanovský) - Milinkovič, Halenár, I. Žofčák (70. Lačný) - Šebo

I. polčas

Aktéri duelu sa od úvodných minút museli vyrovnať s vytrvalým mrholením, ktoré sťažilo situáciu pre technických hráčov. V 10. min domáci pohrozili Ménezom, ktorého pätičku zvnútra šestnástky zblokovala obrana belasých. Neskôr zastavil únik tohto francúzskeho reprezentanta píšťalka čiarového rozhodcu avizujúca postavenie mimo hry. O minútu neskôr nenaložil dobre so svojou príležitosťou Nene a najväčšiu príležitosť Saint-Germain v úvodnej štvrťhodine hry nevyužil ďalší Brazílčan Ceará, ktorého obstrel tesne minulu Hroššovu svätyňu. V ďalšom priebehu prvého dejstva sa osmelili aj Bratislavčania. Nádejne sa ukazoval predovšetkým únik Milinkoviča, ktorý sa však v kritickom momente rozhodol pre individuálny prienik namiesto prihrávky na Šeba, jeho snahu však zastavil domáci kapitán Sakho. V podobnej situácii sa na druhej strane ocitol v 21. min Nene, no o loptu ho v pokutovom území výborným sklzom obral Dobrotka. Fanúšikovia parížskeho mužstva sa radovali v 23. min, keď sa po priamom kope presadil Lugano. Uruguajčanova ekvilibristická hlavička ale napokon nemala vytúžený efekt, pretože rozhodcovia predtým odpískali ofsajd. Na konci prvej polhodiny boli blízko k otvoreniu skóre hostia, najprv (29. min) spadol v šestnástke Šebo bez penaltového rozuzlenia a onedlho takmer Halenár prekvapil prízemným pokusom z dvadsiatich metrov Doucheza. Hráči PSG sa chceli upokojiť ešte pred odchodom do kabín, Hroššo ale kryl Neneho i Lugaonove strely.

II. polčas

V 55. min vyskúšal šťastie Milinkovič, no našiel len pripraveného Doucheza. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr sa "štipľavou" strelou spred pokutového územia prezentoval Ménez. V priebehu jednej minúty mal dvakrát "gól na hlave" turecký legionár v službách PSG Erdinc, no domáci si museli na otvorenie skóre počkať. V 62. min zahodil tutovku Halenár, ktorý nikým netiesnený z hranice ôsmich metrov prestrelil. Z následnej kontry a centra zľava sa volejom presadil Pastore, ktorý našiel medzeru medzi Hroššovými nohami - 1:0. Domácim narástli po góle krídla a iba menšie nepresnosti im zabránili v navýšení skóre. Pološance Bratislavčanov neslávili úspech. V 79. ukázal aj domáci Bahebeck, že nie každá "stopercentná" príležitosť sa skončí loptou v sieti. V záverečnej desaťminútovke sa pasovačka Hada s Erdincom skončila pádom útočníka, ale Parížania nedostali výhodu pokutového kopu. Hroššo sa v závere dvakrát vyznamenal pri nebezpečných zakončeniach zverencov Antoina Kombouarého.

Tabuľka F-skupiny:
1. Bilbao 4 3 1 0 7:3 10
2. PSG 4 2 1 1 4:3 7
3. Salzburg 4 1 1 2 6:6 4
4. Slovan 4 0 1 3 1:6 1

© WEBNOVINY