Main Content

5 otázok pred 18. kolom Tipsport Extraligy

piatok, 4. november 2011 12:09 | Autor: Martin Kollár

5 otázok pred 18. kolom Tipsport Extraligy
5 otázok pred 18. kolom Tipsport Extraligy | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

Hoci cez týždeň boli v kalendári sviatky pokoja, týždeň v našej najvyššej hokejovej súťaži nebol vôbec pokojný, keď hneď v dvoch tímoch menili hlavného trénera.

Už včera sa odohrali 2 zápasy, v ktorých si Nitra pripísala 3 body proti ´20tke´, i keď sa poriadne natrápila. V druhom včerajšom zápase dominovali brankári a už už sa zdalo, že vo Zvolene skončí zápas remízou 0:0. Sedem sekúnd pred koncom v presilovke domácim zabezpečil 3 body V. Baláž.

1. Nevyhorí Popradčanom púštny prach?


Kamzíci v minulom kole vyprášili Zvolen a poslali ho domov s nádielkou ôsmich kúskov. Najmä Kuľhov výkon zaujal, však v 11. minúte už mal na konte hetrik. Podtatranci sa predstavia v Turci už druhý krát, v prvom zápase vyhrali tesne 2:1. Martin vyhral oba domáce duely s tabuľkovými susedmi. Síce sa tento týždeň o finančnej situácii v Martine nerozprávalo tak intenzívne určite ju cítiť v kabíne Martinčanov. Bude rozhodovať každá príležitosť na gól.

    Naša odpoveď: NIE

2. Zabrzdí staronový tréner Staš lídra zo Skalice?

Bystrica sa už dávnejšie trápila, možno už bolo načase aby prebral mužstvo tréner, ktorý ho pozná priam dokonale. Hneď na začiatok ho čaká súper, ktorý má momentálne najlepšiu formu. Vynikajúca kolektívna hra mu zaručuje zatiaľ post lídra. Potvrdil to aj posledný zápas – ani samotní Košičania si nepamätajú kedy naposledy dostali doma 7 kúskov. Uvidíme, čo prinesie ´nová´ metla do šatne Stredoslovákov, no všetci chcú vidieť Bystricu minimálne na tých pozíciách, kde bola minulý rok. Proti lídrovi by to bol ten správny impulz.   

    Naša odpoveď: ÁNO

3. Dospeje 6-bodový zápas až do nájazdov?


V Žiline sa predstaví Nitra, ktorá sa včera vytrápila v Púchove a môže tak mať v nohách menší hendikep oproti oddýchnutým Žilinčanom. Domáceho trénera môže mrzieť posledná prehra v Trenčíne, však v polovici duely vyhrávali ešte o 2 góly, no nakoniec sa im ušiel ´iba´ bod. Domácim bude chýbať kapitán Hreus. Nitra naposledy prehrala prestrelku so skúsenejším Slovanom. Nervózny duel síce nepotešil trénerov, no musel potešiť divákov. Takéto niečo sa v Žiline neočakáva.

    Naša odpoveď: ÁNO


4. Naštartuje Ihnačák zaspatého majstra hneď v prvom zápase?

Ikone Košíc sa splnil sen. Stal sa trénerom majstra, no čaká ho náročná práca, i keď káder majstra mu dáva priestor na plnú realizáciu. Oproti prvoligovým Michalovciam to bude iná káva. Dukla sa v poslednom zápase natrápila na dva body, no musíme poznamenať, že po náročnom týždni, ktorý absolvovali hráči Trenčína majú dva body cenu zlata. Prestávka tak padla vhod, keď sa doliečili niektorí hráči. Hráči majstra budú určite hladní za víťazstvom, o ničom inom ako o výhrach sa v kabíne oceliarov nehovorí. Chytia sa vďaka novému trénerovi?

    Naša odpoveď: ÁNO

5. Dočkáme sa ďalšej gólovej nádielky?

Otázka najmä na hráčov. V minulom kole padlo úctyhodných 45 gólov. Šatan dosiahol hetrik, Kuľha dokonca napol sieť súpera až 4 krát. Očakávania môžu v tomto kole naplniť útočníci Košíc, ktorí sa potrebujú strelecky prebudiť. I v Bystrici by sme sa mohli dočkať hojného počtu gólov, záležať bude na taktike nového trénera i na tom, či budú Skaličania dostatočne razantný. V Žiline sa bude bojovať o každý kúsok ľadu, strelecké preteky sú málo pravdepodobné. Taktiež martinská omladina strieda lepšie výkony s horšími, no proti Popradu to bude o disciplíne a bojovnosti(prvý vzáj.zápas 1:2). Strelecké hody sa teda nečakajú.

    Naša odpoveď: NIE