Main Content

Na MS v Dägu mali pozitívne dopingové prípady

piatok, 4. november 2011 14:30 | Autor: TASR

Na 13. majstrovstvách sveta v atletike v juhokórejskom Dägu mali pozitívny dopingový nález dvaja športovci, obaja na zakázaný stimulant metylhexaneamín. Ide o portugalskú vytrvalkyňu Saru Moreirovú a juhokórejského šprintéra Hee Nam Lima.

Aj analýza B-vzoriek potvrdila, že užili spomenutú zakázanú látku, preto im dočasne zastavili činnosť a čakajú na uzavretie svojich prípadov a tresty. Moreirová skončila vo finále behu na 3000 m prekážok dvanásta (9:47,87) a Hee bežal v juhokórejskej štafete na 4 x 100 m, ktorá utvorila národný rekord 38,94 sekundy. Oba výsledky budú anulované.

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) urobila v spolupráci s organizačným výborom MS v Dägu a Kórejskou antidopingovou agentúrou (KADA) dovedna 468 klasických odberov vzoriek z moču, pričom 41 bolo mimosúťažných a 427 súťažných.

Od 18. augusta až do skončenia šampionátu 4. septembra odobrali komisári krvné vzorky 1849 športovcom a na základe nich sa vytvorili tzv. biologické pasy. Prvý hematologický skríning vzoriek sa uskutočnil už v Dägu a teraz ich presunú do akreditovaného laboratória WADA v Lausanne.

© WEBNOVINY