Main Content

Novinky z futbalového sveta (4.11.)

piatok, 4. november 2011 19:51 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (4.11.)
Novinky z futbalového sveta (4.11.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Neprekonateľný?

Kormidelník Arsenalu Arséne Wenger sa vyjadril k 25. výročiu  Alexa Fergusona na lavičke Manchestru United. Podľa jeho slov sa Sirovi Alexovi v budúcnosti už nikto nevyrovná či už v počte rokov na lavičke jedného tímu alebo počte získaných titulov za určité obdobie.

Real je lepší

Hviezda FC Barcelona a najlepší futbalista na svete Lionel Messi chlapsky priznal, že najväčší rival Blaugranas Real Madrid sa tento rok zlepšil a bude oveľa ťažším sústom ako pred rokom.

Opäť Machačkala


Už sme si pomaly zvykli na veľkohubé vyhlásenia majiteľov ruskej Machačkaly, ale stále nás neprestane prekvapovať ich „zmysel pre humor“. Aktuálne by chcelo vedenie Anzi do svojich radov priviesť Neymara zo Santosu a dokonca aj Lionela Messiho.

Janov zháňa útočníka

Zamestnávateľ slovenského reprezentanta Juraja Kucku sa obzerá po útočníkovi. V zimnom prestupovom období sa vedenie Janovčanov údajne pokúsi získať jedného z dvojice Amauri – Fabio Quagliarellia.

Pekné gesto

Futbal je celosvetový fenomén a týkajú sa ho aj globálne problémy  a nemôžeme sa tváriť, že to tak nie je. Niektoré kluby sa však správajú, akoby sa ich to netýkalo. FC Barcelona pred pár rokmi zmenila trend, keď si na dres dala logo Unicef. V jej šľapajách ide aj anglická Chelsea, ktorá bude mať počas zápasov Ligy Majstrov na zadnej strane dresov nápis charitatívnej organizácie RIGHT TO PLAY.