Main Content

Nespokojný Eriksen na rázcestí: Má tieto 4 možnosti na prestup

pondelok, 26. august 2019 13:45 | Autor: Timotej Gašper

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Christian Eriksen si bude v najbližších dňoch vyberať zo štyroch lukratívnych možností. 

Dánsky kreatívny stredopoliar sa za posledné roky v kádri Tottenhamu vypracoval na jedného z najlepších ofenzívnych záložníkov nielen v Premier League, ale i na svete. Eriksen prišiel do Spurs ešte v lete 2013 z Ajaxu Amsterdam ako vtedy nadaný 21-ročný talent. V drese „Kohútov“ odohral už 280 zápasov, strelil 66 gólov a na ďalších 88 prihral. Veľmi kvalitné štatistiky len dokazujú Eriksenove nadanie a svetovú kvalitu, ktorou dánsky reprezentant nepochybne disponuje.

I keď dlhodobo patril medzi skupinu hráčov, s ktorou môže Tottenham rátať aj do ďalekej budúcnosti, momentálne sa veci okolo 27-ročného stredopoliara majú inak. Od začiatku leta sa písalo, že o jeho služby sa bude trpezlivo biť Bayern Mníchov, Real Madrid, Paríž Saint-Germain, Inter Miláno či Atlético Madrid. Z interesu zišiel Bayern angažovaním Coutinha a Inter pre finančný deficit po kúpe Lukakua, no záujem ostatných celkov zotrval na podstatne vysokom leveli. Možnosti Eriksenovej budúcnosti, ktorá je podľa plátky Daily Star momentálne nejasná, sú teda štyri a bude veľmi zaujímavé sledovať, ako napokon dopadne situácia ohľadom hviezdneho Dána. 

Ak si zvolí odchod z Anglicka, najpravdepodobnejšie to bude v prospech Realu Madrid. Eriksenovi o rok končí zmluva a ak teda nechce Tottenham riskovať jeho odchod zadarmo, veci sa musia pohnúť veľmi rýchlom tempom. Vzhľadom na končiaci sa kontrakt je možné, že Real ho uchmatne za „smiešnych“ 30 miliónov libier, čo by bola nepochybné kúpa leta. Pusinky od Zidanea sa však musia snažiť, keďže o Christiana prejavuje stále záujem aj konkurent z Atlética Madrid. Atléti nedokázali dotiahnuť prestup Jamesa a mali sa teda zamerať práve na Eriksena, ktorý je momentálne stále k dispozícií. Treťou alterantívou je prestup do PSG a poslednou je „násilné“ zotrvanie v Tottenhame, no nie je isté, ako by to mohlo vplývať na káder Mauricia Pochettina.