Main Content

Popradskí Levi rozhodli zápas štyrmi gólmi za štrnásť minút

piatok, 4. november 2011 22:30 | Autor: TASR

Hokejisti HC Lev Poprad zvíťazili v piatkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na vlastnom ľade nad ruským Viťazom Čechov 6:3.

Po neúspešnej prvej dvadsaťminútovke (1:2) prišiel strelecký "uragán" domáceho tímu, ktorý štyrmi gólmi v rozpätí 14 minút získal v druhej tretine dvojgólový náskok 5:3. V záverečnej časti hry spečatil cenné víťazstvo "levov" obranca Grant Lewis.

Odporúčame:

Radivojevič rozhodol o triumfe Mytišči proti Magnitogorsku

HC Lev Poprad - Viťaz Čechov 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
Góly: 13. V. Nedorost, 22. V. Nedorost (Hunkes), 26. Špirko (Sigalet), 33. Bartečko (Mezei), 36. V. Nedorost (Sekáč), 58. Lewis - 9. Panarin, 17. Točickij (Anisin, D. Markov), 28. Belousov (Troščinskij)

I. tretina

Pred zrakmi najvyššieho vedenia KHL mal Poprad v 4. min výhodu presilovky, kanadskému gólmanovi Daltonovi zahrozil najmä Nedorost dorážkou z bezprostrednej blízkosti. Z početnej výhody nevyťažil nič ani Viťaz a Laco nemal veľa práce. V 8. min unikol čechovským bekom Huna, jeho strelu však ukryl do lapačky Dalton. Keď "pohrdol" otvorením skóre Lundberg, hostia trestali. Mezei chybil v rohu klziska, Klouček už nezastavil Panarina, ktorý na dvakrát našiel recept na Laca - 0:1. "Levom" potom takmer vyšiel signál po buly, Balánova rýchla strela stroskotala na gólmanovi hostí. Domáci už ďalšou šancou na vyrovnanie využili - hosťujúcu defenzívu preľstil Nedorost a bolo 1:1. Viťaz v 16. min odpovedal kurióznym gólom Točického, keď puk padal ponad prekvapeného Laca až za bránkovú čiaru - 1:2.

II. tretina

V 22. min v oslabení vzal puk do svojej moci Hunkes, vypálil od modrej vypálil a vyrazený puk "upratal" do poloprázdnej bránky druhý raz Nedorost - 2:2. Špirkov brejk znamenal pre domácich prvý raz vedenie 3:2. V hre štyroch proti štyrom potom unikol Belousov, vymietol Lacovu "pavučinku" a bolo vyrovnané.
Popradčania znovu naklonili vedenie na svoju stranu v 33. min, keď závar ich prvého útoku pretavil na gól kapitán Bartečko. "Levi" zlepšili pohyb i streľbu, boli dravší v útočnom pásme a v 36. minúte zaslúžene pridali ďalší gól - hetrik po sóle v útočnom pásme skompletizoval český center Václav Nedorost a vyhnal Daltona z bránky.

III. tretina

V 55. min kanadský bitkár Brennan vyzval na pästný súboj popradského Mihálika, a ten už po niekoľkých predošlých výzvach neodolal. Brennan bol síce úspešnejší, vyslúžil si však mohutný piskot domácich tribún a navyše zbytočne oslabil svoje mužstvo. Poprad v presilovke odpovedal hokejovo. Najskôr síce nepremenil tutovku Juraj Mikúš, no nepripraveného Alistratova potom od modrej "vyškolil" Američan Lewis - 6:3. Viťaz záver zápasu absolútne nezvládol, Fedosejev napadol bezmocného Špirka, následne všetci hráči Čechova na ľade zhodili rukavice. Poprad sa bitkám ubránil a v zápase zaslúžene zvíťazil.

© WEBNOVINY