Main Content

Zlatan odkazuje Manchestru United: Keď ma budú potrebovať, som tu!

streda, 28. august 2019 12:16 | Autor: Timotej Gašper

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Švédsky útočník neostal nič dlžný svojej povesti a zapojil sa do diskusie o aktuálnom diani v Manchestri United.

Zlatan Ibrahimovič má síce 37 rokov a za sebou operáciu kolenných väzov, no na jeho kvalite to veru neubralo. Dôkazom toho je aj fakt, že v LA Galaxy dokázal pridať 44 gólov a 10 asistencií v 49 zápasoch. Robustný zakončovateľ sa v Major League Soccer (ďalej len MLS, pozn.) cíti dobre a viackrát sa vyjadril o túžbe ešte niečo významné vo futbalovom svete dokázať. 

Ako je Ibrahimovič známy, jeho vyjadrenia a názory mätú novinárov a hraničia s priamymi urážkami na konkrétnu osobu, s čím však nemal bývalý švédsky reprezentant nikdy väčší problém. Tentokrát sa síce neobul do žiadneho zo svojich bývalých trénerov či spoluhráčov, no práve naopak, vyjadril povzbudivé slová smerom k jeho bývalému klubu, Manchestru United.„Mohol by som stále v úplnej pohode hrať v Premier League. Ak ma teda Manchester United chce, som stále tu (smiech). Ale nie, ja som si svoju prácu v Európe už vykonal. Užil som si to, vyhral som 33 trofejí, ktoré som si so sebou vzal do MLS. Dúfam, že sa mi niečo podarí vyhrať aj tu, potom uvidíme, kam môže toto moje. dobrodružstvo pokračovať,“ načal s úsmevom bývalý hráč Malmo, Ajaxu, Juventusu, Interu, Barcelony, AC Milána, PSG a teda Manchestru United. 

Zlatanovi sa skvelo darilo aj v drese Manchestru United, v ktorom si za 50 zápasov dokázal pripísať na konto 29 gólov a 10 asistencií. Zlatan síce nemá na každý svoj bývalý klub dobré spomienky, no Manchester United mu zdá sa ostal v srdci, čo potvrdil aj v pokračovaní interview pre Sky Sports. „Sledoval som to veľmi, veľmi pozorne. Mali nešťastie. Ak by premenili penaltu, bol by z toho úplne iný zápas, no v Anglicku sa hrá až do posledných sekúnd," ukončil Zlatan.