Main Content

3 otázky pred 12. kolom Primera Division

sobota, 5. november 2011 14:28 | Autor: Jakub Vaverka

3 otázky pred 12. kolom Primera Division
3 otázky pred 12. kolom Primera Division | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

12. kolo španielskej Primera Division so sebou prináša ďalšie zaujímavé otázky. Prečítajte tretiu časť našej novej rubriky.

Odlepí sa Getafe z chvosta ?

Futbalisti madridského klubu vstúpili do nového ročníka veľmi zle a po desiatich kolách majú na konte len jedno víťazstvo , štyri remízy a päť prehier a navyše pasívne skóre 9:15.  Cez víkend Getafe nastúpi v malom madridskom derby proti Atléticu Madrid a aj keď im domáce prostredie velí vyhrať papierové predpoklady sú proti nim a aj aktuálna forma hovorí v prospech ich súpera. Atlético totiž v týždni zdolalo v Európskej Lige talianske Udinese a naladilo sa n víťaznú vlnu.

Naša odpoveď : NIE

Zvládne Real „časový posun“ ?

Pred začiatkom sezóny vedenie ligy avizovalo, že prvé nedeľňajšie zápasy sa budú hrávať na poludnie, aby Primera División bola sledovaná aj v Ázii. Taktiež však bolo sľúbené, že Real Madrid a Barcelona budú hrávať svoje zápasy vždy večer kvôli tradíciám. Všetko je však inak a zajtra o 12:00 diváci uvidia na štadióne Santiaga Bernabeua zápas Bieleho Baletu s Osasunou. Zaujímavé bude sledovať, či tento nezvyk zanechá na hráčoch nejaké následky, ktoré sa odzrkadlia v zápase. Myslíme si, že nie.

Naša odpoveď : ÁNO


Kto sa bude tešiť v šlágri kola ? 


V nedeľu večer je na programe šláger kola, v ktorom sa stretne domáci Athletic Bilbao s úradujúcim majstrom z Barcelony. Na štadióne San Mamés sa očakáva zápas, ktorý bude vyšpikovaný do morku kosti, lebo okrem troch bodov pôjde aj o rivalitu medzi Baskickom a Katalánskom. Favoritom sú hostia, ktorí cez týždeň dobyli Prahu a majú vo svojom tíme Lionela Messiho, ktorý si v dvoch posledných zápasoch zapísal 6 gólov. Súper Slovana v Európskej Lige sa však nevzdáva a spolieha sa na talentovaného Munianína a skúseného Fernanda Llorenteho.

Naša odpoveď : FC Barcelona