Main Content

Novinky z futbalového sveta (5.11.)

sobota, 5. november 2011 16:52 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (5.11.)
Novinky z futbalového sveta (5.11.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Odvolanie Angličanov

Vedenie anglickej futbalovej asociácie sa oficiálne odvolalo voči verdiktu , ktorý rozhodol, že Wayne Rooney nestihne úvod EURA 2012 (skupinovú fázu). Či však bude volanie FA vypočuté je otázne, pretože UEFA nezvykne meniť svoje rozhodnutia. Tréner Anglickej reprezentácie Fábio Capello napriek tomu vyjadril podporu Rooneymu, ktorého je odhodlaný zobrať so sebou na majstrovstvá Európy aj v prípade, že by nebol k dispozícií na úvodné 3 skupinové stretnutia.

Túžba po Beckhamovi

Vedenie Parížu St. Germain túži po získaní Davida Beckhama do svojich radov. V kuloároch sa pošepkáva, že anglická legenda by mohla do mesta módy prestúpiť už v zime. PSG už  navyše údajne nakúpilo 20 000 dresov s menom Beckham...

Odložené


Cez víkend bol na programe šláger v talianskej Serii A medzi FC Janov a Interom Milánom, lenže takmer na isto sa neodohrá, pretože mesto v strede Talianska momentálne sužujú povodne.  

Debut Sahina?


V lete, keď Nuri Sahin prestupoval z Dortmundu do Realu Madrid, určite nečakal, že na svoj debut bude čakať tak dlho. Pred zajtrajším zápasom s Osasunou sa však mladý Turek dostal do nominácie Josého Mourinha, čo by mohlo značiť, že ho Portugalčan hodlá použiť.

Messi 202


Lionel Messi sa v drese FC Barcelona trafil už 202 krát z toho dal 58  gólov ľavačkou, 34 pravačkou, 8 hlavou, 1 rukou, 1 hruďou. Tréner Blaugranas Pep Guardiola povedal médiam, že Messi je schopný stať sa už v tejto sezóne historicky najlepším strelcom Barcelony.