Main Content

5 otázok pred 19. kolom Tipsport Extraligy

sobota, 5. november 2011 18:31 | Autor: Martin Kollár

5 otázok pred 19. kolom Tipsport Extraligy
5 otázok pred 19. kolom Tipsport Extraligy | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

Na záver víkendu nás čaká v poradí už 19.kolo hokejovej nádielky, čím sme sa preniesli už do tretej šestiny základnej časti. V predchádzajúcom kole sme boli svedkami víťazstiev domácich. Okrem ´20tky´ si odniesli všetky domáce tímy 3 body. Uvidíme, čo prinesie nasledujúce kolo.

1. Vyhrajú Martinčania aj tretí domáci zápas v rade?

Skalica síce zostala lídrom, no z Bystrice odchádzala naprázdno. Najmä zranenie lídra Záhorákov Pálffyho a následný desať- minútový osobný trest pre ďalšieho matadora Školiaka znamenali plný bodový zisk pre domácich. Uvidí sa ako tréner Oremus poskladá zostavu v Turci. Martinčania sa naopak vezie na ´mini-sérii´ výhier, keď dokázal zdolať v piatok Poprad 3:1. V 1.kole vyhral Martin nad Trdelníkmi presvedčilo 5:2. Zopakuje Martin sympatické výkony z posledných zápasov alebo líder potvrdí postavenie v tabuľke?  

    Naša odpoveď: NIE

2. Potvrdí Staš 3 body so Skalicou proti Trenčínu?


Hoci odohral Trenčín u majstra ´opäť´ dobrý zápas, na body to nestačilo. Už sa stáva tradíciou, že Trenčania hrajú bojovne ,drú celý zápas, no vytúžené ovocie to neprináša. Na opačnej strane tréner Staš potvrdil to, že mužstvo pozná a zaskočil tak lídra. Bojovnosť a tvrdosťou ako ´barani´ vybojovali dôležité víťazstvo a odlepili sa tak od dna tabuľky. Očakávame rýchly hokej, ktorý by sa mal divákom páčiť.
    Naša odpoveď: ÁNO

3. Prebojuje sa Zvolen na pozíciu lídra?

V Žiline sa hral v piatok 6-bodový zápas, no vôbec to na nich nebolo cítiť. V 33.min svietilo na tabuli 6:0 a zaslúžene tak zvíťazili. Psychická pohoda bude na hokejkách domácich, no dnes pricestuje do Žiliny mužstvo spod Pustého hradu, ktoré malo o deň dlhšiu pauzu. Zvolenčania naposledy vyhrali futbalovo 1:0 nad Slovanom. Tento rok zvíťazili i v oboch súbojoch so Žilinou. Jančuškovci im tak majú čo vracať.

    Naša odpoveď: ÁNO


4. Začne pod vedením Ihnačáka víťazná séria majstra?

Nitra v poslednom kole dostala poriadnu facku v Žiline a dnes sa bude musieť mať opäť na pozore, pretože pod Zobor pricestuje úradujúci majster. Inkasovať v predchádzajúcich 2 zápasoch( okrem ´20tky) 13 gólov je trochu dosť. Oceliari veria, že kríza sa ich už netýka. Nového trénera Košíc potešili hráči veľmi potrebným víťazstvom. Ten nešetril pochvalami na adresu svojich zverencov. Verme, že domácim hokejistom vytvoria fanúšikovia potrebnú atmosféru, ktorú budú Jaškovi zverenci potrebovať.

    Naša odpoveď: ÁNO


5. Môj dom – môj hrad. Bude to platiť aj do tretice?

V pondelkovej dohrávke 18.kola privítajú Popradčania hráčov Bratislavy, ktorý odchádzali zo Zvolena bez streleného gólu. Hoci prehral na nulu odohrali slušný duel, no bez gólov sa nevyhráva. V dueloch týchto dvoch tímov platí, že domáce mužstvo zvíťazí. Poprad v minulom kole po slabom výkone nestačil na Martin, keď ho môžu mrzieť najmä zahodené šance v prvej tretine. Ak by mal platiť scenár z predchádzajúcich duelov, mali by sme vidieť útočný hokej okorenený množstvom gólov.

    Naša odpoveď: NIE