Main Content

Neymar ostáva v PSG. Ultras PSG ho ako hráča neakceptujú

utorok, 3. september 2019 08:17 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Prestupová sága okolo brazílskeho útočníka Parížu Saint-Germain Neymara nás „bavila“ takmer dva mesiace. Jej koniec je jednoznačný – Neymar ostáva v Parku Princov.

Nejdeme to ani bližšie špecifikovať. Všetci viete, čo sa dialo. Neymar dal jasne najavo, že už nechce pokračovať v Paríži Saint-Germain. Klubové vedenie s ním stratilo trpezlivosť a umožnilo mu odísť. Nie však pod cenu.

Záujem mala reálne vraj len Barcelona, ale hovorilo sa aj o Reale Madrid Juventuse Turín. Katalánci viedli s Parížanmi dlhé rokovania. Súčasťou mali byť peniaze, hosťovania aj prestupy hráčov. Hovorilo sa o Rakitičovi, Dembélém, Semedovi a ďalších.

Nestalo sa. Neymar aj napriek veľkej snahe PSG neopustil. Špekuluje sa, že Barca sa poňho vráti budúce leto, ale to je iba hudba budúcnosti, ktorej istota je maximálne na hranici päťdesiatich percent.

Čo ďalej? V médiách sme mali možnosť čítať, že Neymar sa zmieril s tým, že ostáva v Paríži, rozprávať sa mal s trénerom Thomasom Tuchelom aj s prezidentom klubu Nasseom Al-Khelaifim a športovým riaditeľom Leonardom.

Umožnili mu ostať. Ale ak si niekto myslí, že všetko bude ako doteraz, je na omyle. Ultras PSG, najtvrdšie jadro fanúšikov Parížanov, dalo jednoznačne najavo, že Neymar u nich skončil a vítaný v Parku Princov nie je.

Hráč podľa priaznivcov francúzskeho majstra klub nerešpektuje a nepreukázal dostatok zapálenia pre projekt, ktorého súčasťou je už dva roky. V čase, kedy v Ligue 1 a celkovo vo futbalovom svete silnejú rasistické útoky na hráčov, môže čakať Neymara pri ďalšom zápase nemilé prekvapenie.

Brazílčan je v ťažkostiach. Bývalý následník barcelonského futbalového trónu po Lionelovi Messim je v pozícii, v ktorej nechce byť nikto. Ale aby sme boli fér, dostal sa do nej len a len kvôli sebe samému.