Main Content

Luxusná klauzula v zmluve: Messi si môže vybrať, kedy odíde z Barcelony

piatok, 6. september 2019 10:31 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Málokedy sa stáva, že by mal hráč takú silu voči klubu, že by si mohol vybrať, kedy zmení dres. Kapitán FC Barcelona Lionel Messi ale takýto luxus má.

Rodák z argentínskeho mesta Rosario má momentálne podpísaný s úradujúcim španielskym majstrom zmluvu do roku 2021. Menej ľudí ale vie, že ju nemusí dodržať. Ak sa totiž kapitán Kataláncov rozhodne, že chce odísť, môže tak urobiť.

„Ak sa Lionel Messi rozhodne, že chce odísť z Barcelony, môže tak urobiť na konci ľubovoľnej sezóny počas trvania kontraktu a za podmienok, ktoré určí on sám,“ informuje denník El País, ktorý dodáva, že Argentínčan má v zmluve výkupnú klauzulu vo výške sedemsto miliónov eur.

Zatiaľ posledný kontrakt Messi podpísal v roku 2017, ale nie je tajomstvom, že šéfovia FC Barcelona by boli radi, keby podpísal ďalšie predĺženie. Aktuálne to každopádne vyzerá, že sa Blaugranas nemusia báť toho, že by Lionel Messi z ničoho nič na konci sezóny odišiel.

Nikdy nebol ten typ a reálne na to nemá ani dôvod. Je kapitánom mužstva, v ktorom strávil svoju celú profesionálnu kariéru. Okrem toho, Leo viackrát prehlásil, že nikde inde hrať nechce. Minimálne teda, čo sa európskych klubov týka.