Main Content

Mkhitaryan o situácií v Arsenale: Nebol som šťastný

streda, 11. september 2019 12:31 | Autor: Timotej Gašper

Henrik Mchitarjan
Henrik Mchitarjan | zdroj: TASR

Arménsky reprezentačný kapitán prestúpil na poslednú chvíľu do AS Rím a v najnovšom rozhovore prezradil, čo ho k tomu viedlo. 

Henrikh Mkhitaryan sa dostal do všeobecného povedomia ešte pred rokmi, kedy žiaril v drese Šachtaru Doneck. V lete 2013 sa stal posilou Borussie Dortmund, kde sa jeho nadanie na tvorenie hry a loptovú mágiu posunulo na novú úroveň. Po troch rokoch v Nemecku prišla ďalšia výzva, pričom išlo o veľký prestup do Manchestru United, ktorý neváhal zaplatiť 42 miliónov eur. Za rok a pol v kádri Manchestru United sa arménsky ofenzívny stredopoliar dostal do 63 zápasov, pričom pridal 11 gólov a 13 asistencií. Už v januári 2018 sa však poberal z Old Trafford, kedy sa stal súčasťou výmeny za Alexisa Sáncheza. 

Na Emirates strávil Henrikh rovnakú dobu, ako v Manchestri, pričom jeho forma pomaly ale isto stagnovala. Nerátal s ním ani kouč Emery a nepriaznivá situácia vyústila k prestupu. „Zavolal mi agent a ja som vedel, že chcem odísť. Je to pre mňa skvelá možnosť. Ani sme sa agentom neriešili finančnú stránku veci. Možno nie som pre anglický futbal vhodný a zmena bola teda dobrým krokom. Posledný mesiac som v Arsenale nebol šťastný a preto som teraz rád, že môžem byť v Ríme a opäť sa tešiť z futbalu,“ načal Mkhitaryan. 

Prestup do AS Rím sa ukul až na poslednú chvíľu, pričom 30-ročný záložník posilnil taliansky celok formou ročného hosťovania s opciou. „Potreboval som si užívať futbal. Teraz som v Ríme a sústredím na nich. Nie je to krok dozadu, keďže sa tu hrá perfektný futbal,“ uviedol Micky pre Sky Sports.