Main Content

Real Madrid chcel Lewandowskeho viackrát, tvrdí Florentino Pérez

piatok, 13. september 2019 11:34 | Autor: Timotej Gašper

Robert Lewandovski
Robert Lewandovski | zdroj: TASR

Florentino Pérez priznal, že Real Madrid chcel dlhodobo získať Roberta Lewandowskeho, no vždy stroskotali.

Kauza Robert Lewandowski a Real Madrid bola stredobodom prestupových špekulácií ešte dávnejšie, kedy vyzeral presun poľského zakončovateľa do hlavného mesta Španielska ozaj reálne. Podľa klubovej politiky Bayernu Mníchov, ktorú nastavil po 40 rokoch odchádzajúci Uli Hoeness, klub nebude v kádri držať hráča, ktorý otvorene žiada o odchod. Vzhľadom na túto skutočnosť a výroky robustného útočníka, ktoré boli viackrát ostro smerované na vedenie aj káder Bayernu, bol v istej dobe Lewandowski jednou nohou v Reale Madrid. 

Poliak pred rokom kritizoval chabé výkony vedenia na prestupovom trhu a benzín do ohňa prilial aj slovami, v ktorých naznačoval chuť po novej výzve. Napokon sa však zistilo, že to bola snaha jeho bývalého agenta na rozvírenie vody v Bayerne a následný „vydupaný“ prestup. Vedenie Bayernu však túto možnosť vždy plne zavrhovalo aj napriek tomu, že Real Madrid aj ostatní záujemcovia ponúkali čiastky okolo 80 miliónov eur. Lewandowski je v Bayerne od leta 2014, kedy prišiel zadarmo z Borussie Dortmund. Odvtedy odohral 247 zápasov s úžasnou bilanciou 198 gólov a 47 asistencií. 

Florentino Perez, Real Madrid
Florentino Perez, Real Madrid | zdroj: TASR

Flexibilný zakončovateľ so skvelou strelou, hlavičkou aj prehľadom v pokutovom území teda dlhodobo priťahoval záujem Realu Madrid, pričom spojenie potvrdil aj prezident Pérez, ktorý v nedávnom interview pre španielsky plátok Marca uviedol: „Viackrát sme si do Mníchova šli po Roberta Lewandowskeho, no nič sa neudialo, keďže hráč v zmluve nemá výkupnú klauzulu a klub ho nechcel predať za akýchkoľvek okolností,“ uviedol o nepodarenej snahe Pérez. Lewandowski oslávil koncom augusta 31.narodeniny a o svojej oddanosti k Bayernu a plánoch do budúcna utvrdil verejnosť tým, že pred pár dňami predĺžil s bavorským gigantom kontrakt do roku 2023.