Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (8): Nezastaviteľný Rák

streda, 21. apríl 2010 19:28 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (8): Nezastaviteľný Rák
Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (8): Nezastaviteľný Rák | zdroj: internet

Naša najvyššia futbalová liga pokračovala 28. kolom, v ktorom sa opäť strelecky darilo útočníkovi FC Nitra Róbertovi Rákovi. Košičania si po prehre s Trnavou ešte viac skomplikovali šancu na záchranu.

1. FC Spartak Trnava – Pre Spartak to bol dokonalý týždeň. Hráči si najskôr udobrili svojich fanúšikov vďaka víťazstvu nad Košicami, v utorok potvrdili svoj postup do finále Slovenského pohára. V lige sa strelecky darí Martinovi Guldanovi, v posledných troch dueloch nastrieľal rovnaký počet gólov. 

2. FC Nitra – Nitrania v jarnej časti na domácom štadióne ešte neprehrali a tento fakt sa nezmenil ani po poslednom kole Corgoň ligy. Na víťazstve 4:2 nad Prešovom sa výraznou mierou podieľal Róbert Rák, strelec troch gólov. Nitriansky útočník zaznamenal v posledných troch stretnutiach skvelých osem gólov,  s osemnástimi presnými zásahmi vedie v tabuľke strelcov. 

3. MŠK Žilina – Šošoni zaknihovali štvrtý triumf v rade, vďaka čomu odskočili Slovanu na rozdiel piatich bodov. Proti Ružomberku to bolo vydreté víťazstvo, Žilinčania vyhrali vďaka gólu z pokutového kopu. Domáci si však tri body zaslúžili, boli aktívnejším tímom. V ďalšom súboji čaká mužstvo Petržalka, ktorá minulý týždeň obrala belasých o dva body. 

4. ŠK Slovan Bratislava – Slovan v posledných troch kolách získal len dva body, čo je veľmi málo na mužstvo, ktoré ešte vždy pomýšľa na titul. Bratislavčania sa v súčasnosti trápia v koncovke, proti Košiciam ani Ružomberku neskórovali, Petržalke dali iba jeden gól, čo sa im neskôr vypomstilo. Slovanu naviac chýbajú zranené opory mužstva – Halenár, Slovák i Obžera. Futbalový osud chcel, aby sa belasí stretli so svojím veľkým rivalom Trnavou ešte raz – vo finále Slovenského pohára.  

5. FK Dukla Banská Bystrica – Nie príliš vydarený týždeň pre Bystričanov. Na domácom trávniku iba remizovali s Dubnicou 1:1 a lepší výsledok neuhrali ani v odvetnom semifinále Slovenského pohára. Michal Ďuriš sa vďaka zásahu do siete Považanov gólovo dotiahol na Dušana Uškoviča – s piatimi trefami najlepšieho strelca klubu.  

6. FK Senica – Záhorákom sa nepodarilo ani na tretí pokus zvíťaziť na svojom štadióne, s Dunajskou Stredou iba remizovali 2:2. Seničania mali v tomto zápase na víťazstvo, nepremenili však množstvo šancí. Jeden z dvoch gólov domácich dal útočník Juraj Piroška, s piatimi gólmi najlepší strelec klubu. Mužstvo cestuje v nasledujúcom kole do Košíc, kde majú ešte stále ambície na záchranu v lige.  


 

7. DAC 1904 Dunajská Streda – Na Žitnom ostrove momentálne nepanuje dobrá atmosféra vo vnútri klubu, na výsledkoch mužstva sa to však výrazne neprejavilo. V Senici mali Dunajskostredčania na víťazstvo, keď dvakrát v zápase viedli, po záverečnom hvizde rozhodcu si však domov odniesli iba jeden bod. V odvetnom semifinále SP na trávniku Trnavy mužstvo držalo domácich dlho v šachu, vypracovalo si aj zopár sľubných šancí. Ku koncu stretnutia však už Dunajská Streda musela otvoriť svoju obranu, čo “bílí andelé” využili na strelenie dvoch gólov.

8. MFK Petržalka – Petržalke sa v jarnej časti na ihriskách súperov vôbec nedarí, v súboji s domácim Slovanom však vybojovala cennú remízu. Belasí boli v zápase bližšie k víťazstvu, Petržalčania však hrali obetavo, v závere sa ku ním priklonilo aj šťastie. V nasledujúcom kole čaká mužstvo ďalší ťažký súper – Žilina.  

9. MFK Dubnica – Dubničania uhrali aj do tretice remízu 1:1. Stalo sa tak na trávniku Banskej Bystrice, Považania boli domácim vyrovnaným súperom, preto je výsledok stretnutia spravodlivý. Za Dubnicu skóroval pekným gólom z priameho kopu záložník Erik Ľupták, pre ktorého to bol premiérový zásah v drese MFK.   

10. MFK Ružomberok – Mužstvo dvoch tvárí. Pod Čebraťom ťahajú päťzápasovú víťaznú šnúru, na jar však vonku ešte nevyhrali. V Žiline podal Ružomberok dobrý defenzívny výkon, nestačilo to však ani na remízu.

11. 1. FC Tatran Prešov – Prešov v posledných troch kolách prehral, v Nitre doplatil na Rákovú streleckú formu. Prešovčania však prispeli nitrianskemu útočníkovi k hetriku výraznou mierou, v obrane robili hrubé chyby. Smerom dopredu boli východniari aktívni, najmä stredopoliari Katona a Guba.   

12. MFK Košice – S Košicami to nevyzerá vôbec dobre. Na jar sa pomaly, ale isto doťahovali na tímy pred nimi, dve prehry s výsledkom 0:4 ich však zrazili na kolená. Do konca ročníka ostáva päť kôl, mužstvo sa stretne so súpermi, ktorí sú určite zdolateľní. Žiadnu stratu bodov si už totiž Košičania nemôžu dovoliť.